Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Werder Bremen - Şahtior Doneţk este finala Cupei UEFA. Hamburg a irosit calificarea după 2-3 acasă (VIDEO)

Werder Bremen - Şahtior Doneţk este finala Cupei UEFA. Hamburg a irosit calificarea după 2-3 acasă (VIDEO)

Werder Bremen - Şahtior Doneţk este finala Cupei UEFA. Hamburg a irosit calificarea după 2-3 acasă (VIDEO)
Sursa foto: diego
07 Mai 2009   •   23:37

Bucurie nebună pentru jucătorii şi stafful lui Werder Bremen după o calificare "nemţească" în finala Cupei UEFA, care se va juca la Istanbul. Elevii lui Thomas Schaaf au revenit de la 0-2 la general şi au înscris trei goluri care au dus-o acolo unde doar ei mai sperau. Bremen o va întâlni în ultimul act pe Şahtior Doneţk, care a obţinut şi ea calificarea joi seară, în urma victoriei cu 2-1 în faţa lui Dinamo Kiev.
Cu mândria ştirbită după înfrângerea de pe teren propriu, scor 0-1, Werder a încept partida de pe AOL Arena într-o manieră care a prevenit-o pe Hamburg că va avea viaţă grea. Claudio Pizarro a fost foarte aproape de a declanşa petrecerea în sectorul de tribune ocupat de suporterii din Bremen, dar a ratat inexplicabil lovitura de cap de la 6 metri, cu portarul ţintuit în loc de rapiditatea fazei. Avea, însă, să fie gol pentru gazdele de la Hamburg. Imediat, Mathijsen a luat mingea într-o cursă de 60 de metri şi i-a pasat pe culoar lui Ivica Olic, iar croatul l-a lobat pe Wiese, deschizând scorul în minutul 12. Scorul general devenea 2-0, iar Werder avea nevoie de două goluri pentru a deveni adversara lui Şahtior la Istanbul.
Nemţii sunt nemţi însă, iar Werder nu s-a lăsat. Războinica echipă a început să îşi creeze ocazii şi, destul de repede, a venit şi răsplata. Diego, bijuteria braziliană a celor din Bremen, a primit o pasă de la Pizarro şi a scăpat liber în faţa porţii. Fără emoţii, internaţiionalul "carioca" l-a lobat pe Rost în minutul 29 şi oaspeţii începeau deja să spere. Mulţumiţi că scorul îi avantaja încă, cei de la Hamburg au lăsat-o în continuare pe Bremen să atace, iar aceştia nu au refuzat. Acelaşi Diego a făcut tribunele să îngheţe în minutul 36, cu un şut pe care greu l-a deviat portarul în bară. Meciul a fost, în continuare, foarte animat, iar amândouă echipele au arătat un fotbal generos.
La fel de frumos a fost meciul şi după pauză. Bremen a combinat spectaculos, a încercat să îşi creeze situaţii de gol, şi a reuşit. Dar Hamburg era şi mai veninoasă pe contraatac, iar ocaziile cele mai mari le-au aparţinut gazdelor. Şuturi din toate poziţiile, dar eforturile lui Wiese s-au dovedit utile, pentru că sorţii s-au schimbat repede în favoarea echipei lui Thomas Schaaf. Pizarro a luat în minutul 66 o minge aproape la cercul de la centrul terenului, a sprintat cu ea spre careul advers şi a şutat de la 20 de metri. Surpriză totală pentru portarul veteran Rost, care a fost prins nepregătit şi a primit gol pe colţul scurt, iar echipa în avantaj era acum Werder.
Eforturi disperate din acest moment ale gazdelor. Cu tribunele amuţite de frica scăpării unui rezultat pozitiv, Hamburg a reuşit totuşi să îşi creeze ocazii, dar Wiese nu a mai greşit ca altă dată şi a respins şuturile lui Trochowski. Alex Silva a fost şi el aproape de gol pentru gazde cu un şut bombă dar se părea că nimic nu o poate doborî pe Bremen. Într-adevăr, nici nu putea să reuşescă acest lucru, după ce Baumann, căpitanul lui Werder, a înscris cu o lovitură de cap bizară, după ce s-a aruncat cu capul spre gheata lui Trochowski. Echipa lui Schaaf, devenea sigură de calificare în minutul 83 după un al treilea gol chiar în fieful rivalilor din nordul Germaniei.
Suntem, totuşi, în Germania, aşa că acesta nu a fost ultimul gol al partidei, iar Hamburg a reuşit în minutul 87 golul speranţelor nebuneşti, prin Ivica Olic, care a câştigat duelul fizic cu un adversar şi a trimis cu capul dintr-o poziţie imposibilă în vinclul porţii lui Wiese. Finalul partidei l-a găsit chiar şi pe portarul Frank Rost în careul omologului său de la Bremen, cerând o lovitură de la 11 metri, dar totul are un sfârşit, şi partida s-a încheiat cu scorul de 2-3.
Hamburg: Rost - Demel, Gravgaard, Mathijsen, Jansen - Alex, Jarolim - Pitroipa, Trochowski, Olic - Petric
Werder Bremen: Wiese - Fritz, Mertesacher, Naldo, Bonisch - Frings, Baumann, Ozil - Pizarro, Diego, Rosenberg
Vedeţi golurile meciului aici.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Werder Bremen Hamburg Cupa UEFA
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close