Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Yaya Toure a fost desemnat cel mai bun fotbalist african în 2011

Yaya Toure a fost desemnat cel mai bun fotbalist african în 2011

Yaya Toure a fost desemnat cel mai bun fotbalist african în 2011
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    23 Dec 2011   •   10:51

Yaya Toure, mijlocaşul lui Manchester City, a fost desemnat cel mai bun fotbalist african din 2011, ivorianul devasându-i pe pe malianul Seydou Keita, de la FC Barcelona, şi pe ghanezul Andre Ayew, de la Olympique Marseille.

 
În vârstă de 28 de ani, Toure devine cel de-al doilea ivorian, după Didier Drogba, care câştigă premiul anual oferit de Confederaţia Africană de Fotbal în urma voturilor tuturor selecţionerilor de pe continentul negru.
 
Acesta este cel mai mare premiu pe care l-am primit în carieră. Este o zi specială pentru mine, sunt foarte fericit şi foarte mândru. Sentimentul pe care îl am este incredibil”, a declarat Toure, autorul unicului gol în finala Cupei Angliei din acest an, în care Manchester City a învins pe Stoke şi a pus capăt unei perioade de 35 de ani fără niciun trofeu.
 
Fotbalul ivorian a primit alte două premii la gala organizată de CAF în Ghana, la Accra, pentru cel mai bun tânăr jucător, Souleyman Coulibaly, de la Tottenham, şi pentru cel mai bun arbitru, Noumandiez Doue.
 
Tunisianul Oussama Darragi, de la Esperance Tunis, a fost desemnat cel mai bun fotbalist care evoluează în Africa, iar selecţionerul Nigerului, Harouna Doula, a câştigat premiul pentru cel mai bun antrenor al anului, după ce a reuşit în premieră calificarea la Cupa Africii de anul viitor.
 
Echipa africană a anului a fost desemnată Botswana, de asemenea prezentă pentu prima oară la Cupa Africii.

 

×
Subiecte în articol: Manchester City
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close