Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Zambia, campioana Africii pentru prima oară în istorie. "Elefanţii", din nou la pământ

Zambia, campioana Africii pentru prima oară în istorie. "Elefanţii", din nou la pământ

Zambia, campioana Africii pentru prima oară în istorie. "Elefanţii", din nou la pământ
Sursa foto: Foto: Agerpres
13 Feb 2012   •   10:41

Zambia a câştigat pentru prima oară în istorie Cupa Africii pe Naţiuni, după ce Coasta de Fildeş a pierdut la penalty-uri a doua finală din istoria recentă, într-un meci în care Didier Drogba a ratat o lovitură de pedeapsă în timpul regulamentar.

După un meci fără goluri la Libreville - în care Drogba a tras mult peste poartă de la 11 metri - Stophira Sunzu a înscris penalty-ul câştigător pentru o victorie cu 8-7, după ce Kolo Toure şi Gervinho, jucători din Premier League, au ratat loviturile lor.

Este un nou final dezamăgitor pentru "elefanţi", care au poate cei mai buni jucători din Africa, dar care au eşuat în mod constant să câştige şi trofee pe măsura valorii lor. Ivorienii au pierdut şi în 2006 finala cu Egipt în circumstanţe similare, iar faptul că Drogba a ratat şi atunci se pare că jucătorul are o problemă mentală când vine vorba de meciurile mari.

Ironia face în aşa fel că ivorienii au jucat excelent în tot turneul, ei neprimind niciun gol în şase meciuri în afară de cele din loviturile de departajare, devenind prima echipă care reuşeşte acest lucru fără să câştige turneul. Au trecut acum 20 de ani de la singurul succes al Coastei de Fildeş în competiţia din Africa, când au câştigat în Senegal în 1992.

Victoria Zambiei păstrează nota surprizelor de la acest turneu, găzduit de Gabon şi Guineea Ecuatorială, care au ajuns ambele în mod surprinzător în fazele eliminatorii: echipele cu tradiţie precum Egipt, Nigeria şi Camerun nu s-au calificat, iar Senegal, Maroc şi Ghana au fost eliminate de echipe mai slab cotate.

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close