Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Zi neagră pentru granzii Europei în Cupe. Bayern şi Lyon eliminate, Inter umilită de Sampdoria (VIDEO)

Zi neagră pentru granzii Europei în Cupe. Bayern şi Lyon eliminate, Inter umilită de Sampdoria (VIDEO)

Zi neagră pentru granzii Europei în Cupe. Bayern şi Lyon eliminate, Inter umilită de Sampdoria (VIDEO)
Sursa foto: Jose Mourinho
05 Mar 2009   •   11:04

Multe dintre echipele cu nume în Europa au ieşit şifonate după etapa de Cupă care a fost programată miercuri în multe dintre ţările de pe Vechiul Continent. Surprizele s-au ţinut lanţ, iar echipe precum Bayern Munchen, Schalke 04, Olympique Lyon, Paris Saint Germain sau FC Sevilla au părăsit competiţiile după ce au fost învinse de echipe mai slab cotate. Inter nu e duce nici ea bine, după ce a pierdut cu 3-0 partida din prima manşă a semifinalelor Cupei Italiei cu Sampdoria.
Formaţia românului Cristi Chivu şi a antrenorului auto-proclamat drept "cel special", Jose Mourinho, Inter Milano, a suferit cea mai mare umilinţă dintre echipe care au jucat miercuri. Deşi a odihnit unii titulari, printre care şi căpitanul "tricolorilor", Inter nu avea voie să piardă la scor de neprezentare, anunţă Eurosport. Sampdoria a reuşit, însă, o performanţă demnă de toate laudele şi a câştigat turul semifinalei prin golurile lui Cassano şi Pazzini de două ori. Acesta din urmă a venit recent la formaţia genoveză, după ce nu a făcut faţă competiţiei directe cu Mutu la Fiorentina.
Pazzini reuşeşte totuşi să impresioneze meci de meci la Samdoria, reuşind chiar, incredibil, să îi revitalizeze pe apaticul Cassano, căruia îi face plăcere să-l ajute cu pase decisive. Cei doi au ţinut capul de afiş şi în meciul cu "nerazzuri" şi au marcat în minutele 9 (Cassano) şi 30 şi 42 (Pazzini). Gazdele au rezistat, apoi, până la final, în ciuda cartonaşului roşu primit de Gastaldello în minutul 60. Echipa din Genova devine, astfel, mare favorită la calificarea în finală, unde ar putea întâlni Lazio sau Juventus.

Germania a furnizat şi ea două suprize. Miercuri s-au disputat sferturile de finală ale Cupei Germaniei, două dintre cele patru meciuri terminându-se neaşteptat. Bayern Munchen şi-a dezamăgit cel mai rău fanii, pierzând cu 4-2 meciul cu Bayer Leverkusen, după ce au fost conduşi cu 3-0 şi au arătat că nu au ţinut în nici un moment frâiele partidei. Partida, jucată la Dusselforf, a fost una realmente ciudată. Dacă prima repriză s-a desfăşurat sub semnul liniştii, ambele porţi rămânând intacte, jucătorii au făcut spectacol în a doua parte şi au înscris nu mai puţin de şase goluri. După ce scorul la pauză fusese 0-0, lui Jurgen Klinsmann, tehnicianul bavarezilor, nu-i venea să creadă când în minutul 70 echipa sa era condusă cu 3-0. Barnetta a deschis scorul pentru Leverkusen în minutul 54 printr-un şut în colţul de jos al porţii, iar Vidal (61') şi Helmes (70') au răsucit cuţitul în rană. Cum nemţii nu se lasă niciodată, Bayern a recuperat două goluri în doar două minute, prin Lucio (72') şi Klose (74'), iar Klinsi spera din nou. Degeaba, însă, deoarece Bayer şi-a păstrat calmul şi a rezistat până în prelungiri, când a dat un nou gol, prin Kiessling, îngheţând tabela la 4-2 pentru formaţia din Leverkusen.
În celelalte partide din sferturi Hamburg a eliminat pe Wehen (după 2-1) şi Werder a scos-o pe Wolfsburg cu uşurinţă, scor 5-2. Marţi, Mainz o învinsese în minutul 88 pe Schalke 04 şi o eliminase din Cupa Germaniei.

Nici granzii francezi nu au ieşit din tipar, dezamăgind în egală măsură. Olympique Lyon, câştigătoare a Cupei Franţei de patru ori în ultimii şase ani, dar şi Paris Saint Germain, considerată specialistă a Cupei Ligii, au părăsit competiţia încă din optimile de finală. Formaţia lui Claude Puel a pierudut cu Lille cu scorul de 3-2, primind golul decisiv în ultimul minut de joc, când Fauvergue a perforat poarta lui Lyon. Lille mai preluase de două ori conducerea pe tabelă, după golurile lui Bastos (minutul 22) şi Hazard (minutul 44), în timp ce Lyon a replicat prin Makoun (24') şi Mounier (45'), adică imediat după golurile adversarilor. PSG a pierdut cu 3-1 partida cu mult mai slab cotata Rodez, după ce la expirarea primelor 90 de minute scorul era de 1-1.

Antena3.ro

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close