Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Ce șanse are CFR Cluj în Europa League?

Ce șanse are CFR Cluj în Europa League?

CFR Cluj va debuta joi, de la ora 19:55, în grupele Europa League, în deplasare pe terenul bulgarilor de la ȚSKA Sofia.

Ce șanse are CFR Cluj în Europa League?
de Gabriel Dano    |    22 Oct 2020   •   16:31

Campioana României a fost repartizată în Grupa A, alături de AS Roma (Italia), Young Boys Berna (Elveția) și ȚSKA Sofia (Bulgaria).

La prima vedere, grupa este una din care CFR Cluj poate avea speranțe la calificarea în primăvara europeană pentru al doilea an la rând.

Cine sunt adversarele lui CFR Cluj din grupele Europa League

AS ROMA - Pornește cu prima șansă la calificarea în primăvara europeană. Lotul italienilor e cotat la 340 de milioane de euro, iar printre vedete se află Edin Dzeko, Pedro, Henrikh Mkhitrayan și Lorenzo Pellegrini. CFR Cluj s-a mai întâlnit de patru ori cu AS Roma, iar bilanțul este de o victorie, o remiză și două înfrângeri. Două meciuri au avut loc în 2008 și alte două în 2010.

YOUNG BOYS BERNA - Este campioana Elveției din ultimii trei ani și traversează o formă foarte bună în istoria recentă. Lotul elvețienilor e evaluat la 59 de milioane de euro, iar cel mai valoros jucător este Jean-Pierre Nsame. CFR Cluj nu s-a mai întâlnit niciodată cu gruparea elvețiană.

ȚSKA SOFIA - Vecinii de la Sud de Dunăre au produs o mare surpriză prin eliminarea lui FC Basel în play-off. Lotul bulgarilor este evaluat la 18.5 milioane de euro, iar cel mai valoros jucător este Younousse Sankhare, cotat la 4 milioane de euro.

CFR Cluj, șanse egale cu Young Boys la calificarea în primăvara europeană

La agențiile de pariuri online, principala favorită la calificarea  în primăvara europeană este AS Roma, cu o cotă de 1.33. CFR Cluj și Young Boys Berna sunt cotate cu șanse egale, ambele având 8.00. În schimb, ȚSKA Sofia are cota 13.00.

În ce privește meciul de debut cu ȚSKA Sofia, CFR Cluj are o cota de 2.80 pentru victorie, bulgarii au cota 2.60, iar egalul are cota 3.15. Având în vedere echilibrul anunțat, fanii pariurilor live vor aștepta cu siguranță primul sfert de oră pentru a alege pe ce echipă vor miza, în funcție de evoluția meciului până în acel moment.

ȚSKA Sofia a fost aproape de eliminarea în primul tur

Bulgarii de la ȚSKA Sofia au început aventura europeană încă din primul tur, dar au fost aproape să fie eliminați de FC Sirens din Malta. FC Sirens a deschis scorul, însă ȚSKA Sofia a reușit să obțină calificarea cu un gol marcat în minutul 90+1.

Apoi, ȚSKA Sofia a trecut de BATE Borisov cu 2-0, B36 Toshavn cu 3-1 și de FC Basel cu același scor.

În schimb, CFR Cluj a început în turul 1 din Champions League, unde a trecut de maltezii de la Floriana. Apoi, CFR Cluj a fost eliminată la penaltiuri de Dinamo Zagreb și a continuat în Europa League. În turul 3 preliminar din această competiție, ardelenii au învins campioana Suediei, Djurgardens, iar apoi în play-off au trecut de finlandezii de la KuPS cu 1-0.

Ce urmează pentru CFR Cluj după meciul din Bulgaria

CFR Cluj va disputa încă 5 meciuri în grupele Europa League după cel de la Sofia. Mai întâi, pe 29 octombrie, de la ora 22:00, la Cluj va sosi Young Boys Berna.

Apoi, pe 5 noiembrie, ardelenii se vor deplasa în Italia, pentru a o întâlni pe AS Roma, de la ora 19:55. Pe 26 noiembrie este programat și returul cu AS Roma, de la Cluj-Napoca, de la ora 22:00.

În luna decembrie vor avea loc ultimele două meciuri din faza grupelor. Mai întâi, pe 3 decembrie, CFR Cluj va primi vizita lui ȚSKA Sofia, de la ora 22:00, iar pe 10 decembrie se va deplasa la Young Boys Berna, de la ora 19:55.

CFR Cluj, istoric bogat în cupele europene

Sezonul precedent a fost unul de succes pentru CFR Cluj în cupele europene. Ardelenii au jucat mai întâi în preliminariile pentru Champions League, unde le-au eliminat pe Astana, Maccabi Tel Aviv și Celtic. Apoi, CFR Cluj s-a oprit în play-off-ul Ligii Campionilor, fiind eliminată de Slavia Praga.

Ajunsă în grupele Europa League, CFR Cluj a fost repartizată într-o grupă dificilă, cu Lazio, Celtic și Rennes. Chiar și așa, CFR Cluj a terminat pe locul 2, după ce a obținut victorii cu Lazio (acasă), Celtic (acasă) și Rennes (acasă și în deplasare). Așadar, CFR Cluj s-a calificat în 16-imile din Europa League, unde a dat peste FC Sevilla, echipă care avea să câștige ulterior trofeul. Meciul tur de la Cluj a fost 1-1, iar în retur scorul a fost 0-0, cu un gol anulat pe final al ardelenilor.

 

CFR Cluj are însă un istoric european foarte bogat, cu victorii importante în Champions League și Europa League în fața unor echipe precum AS Roma (2-1 în 2008), Manchester United (1-0 în 2012) și Lazio (2-1 în 2019).

 

Cine televizează meciurile din Europa League în România?

 

Meciurile lui CFR Cluj din grupele Europa League vor putea fi urmărite la TV pe posturile Digi Sport, Telekom Sport și Look Sport.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close