Antena 3 CNN Sport Fotbal intern CE Under-17: România pierde în faţa Olandei, dar păstrează şanse de calificare la Mondiale

CE Under-17: România pierde în faţa Olandei, dar păstrează şanse de calificare la Mondiale

CE Under-17: România pierde în faţa Olandei, dar păstrează şanse de calificare la Mondiale
Sursa foto: Foto: gsp.ro
06 Mai 2011   •   20:10

Naţionala Under-17 a României a pierdut cel de-al doilea meci disputat la Campionatul European din Serbia, 0-1 în faţa Olandei. În ciuda înfrângerii, echipa antrenată de Adrian Văsâi păstrează şanse de calificare la Campionatul Mondial ce se va desfăşura în Mexic.

 
Unicul gol al partidei de la Belgrad a fost reuşit în minutul 8 de Trindade de Vilhena. Micii tricolori au pus în pericol avantajul olandezilor o singură dată, prin Bumba, care a trimis în portar din interiorul careului la puţin timp după deschiderea scorului. În restul timpului, echipa lui Albert Stuivenberg a controlat autoritar ostilităţile, această victorie pecetluind calificarea batavilor în semifinale.
 
Remiza din celălalt meci al grupei dintre Germania şi Cehia, scor 1-1, partidă în care nemţii au ratat două penaltyuri şi alte numeroase ocazii, păstrează şansele României la locul 3, care asigură prezenţa la Campionatul Mondial. Pentru acest lucru, Himcinschi&co au nevoie de un egal în confruntarea de luni cu selecţionata pregătită de Steffen Freund.
 
România: Brănescu - Petresc, Puţanu, Schuller, Mitache, Vaştag (Păiuş 76), Ţâru, Steliano Filip, I. Roşu, Bumba, Himcinschi (Buia 62)
 
Olanda: De Jong - Disveld, Kongolo, Rekik, Willems, Ebecilio, Ayoub, de Vilhena, Depay, De Bondt.
 
În grupa A, Danemarca şi-a asigurat calificarea în semifinale şi prima poziţie, după ce a câştigat cu 2-0 meciul cu Anglia, deţinătoarea titlului continental. Pentru celălalt loc în penultimul act, favorită pare a fi Franţa, care a reuşit a doua remiză consecutivă, scor 1-1, cu Serbia şi va evolua în etapa următoare împotriva nordicilor.

×
Subiecte în articol: România Olanda Serbia
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close