Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Fabian Himcinschi, golgeterul naţionalei Under-17: „Rezultatul cu Cehia nu este un eşec”

Fabian Himcinschi, golgeterul naţionalei Under-17: „Rezultatul cu Cehia nu este un eşec”

Fabian Himcinschi, golgeterul naţionalei Under-17: „Rezultatul cu Cehia nu este un eşec”
Sursa foto: Foto: uefa.com
05 Mai 2011   •   11:02

Fabian Himcinschi este vedeta şi golgeterul naţionalei României Under-17 care participă în această perioadă la Campionatul European din Serbia. Atacantul Unirii Alba Iulia, care va împlini 17 ani pe 12 mai, ziua în care sunt programate semifinalele turneului final, a marcat golul tricolorilor mici în remiza de marţi împotriva Cehiei, site-ul oficial UEFA invitându-l să răspundă la câteva întrebări.

 
Am condus mult timp cu 1-0 şi chiar nu ne mai gândeam că vom fi egalaţi, credeam că vom câştiga. Totuşi, acest 1-1 nu este o înfrângere pentru noi”, a spus Himcinschi, care a adăugat: „Evident, mă bucur pentru că am înscris, dar aş fi preferat să nu o fac eu şi să câştigăm. Avem o echipă cu mulţi jucători valoroşi şi oricare dintre ei poate marca. M-aş bucura ca acest lucru să se întâmple împotriva Olandei”.
 
Himcinschi a debutat în Liga I la numai trei zile după ce a împlinit 16 ani, într-o partidă Gaz Metan Mediaş - Unirea Alba Iulia încheiată cu scorul de 5-0 în favoarea medieşenilor, iar în liga a doua a devenit o prezenţă constantă în lotul primei echipe. „Cu siguranţă m-a ajutat mult să joc şi să mă antrenez cu seniorii. Astfel capăt experienţă, dar îmi dezvolt şi ştiinţa jocului. Sper ca jocul meu să continue să crească, să reuşeşsc evoluţii bune şi să înscriu multe goluri”, explică tânărul atacant.
 
În ceea ce priveşte competiţia din Serbia, Himcinschi spune că atmosfera din lot este una foarte bună şi plină de optimism: „Am fost puţin supăraţi după meciul cu Cehia, pentru că am simţit că a fost un semi-eşec, dar acum atmosfera a redevenit foarte bună şi abia aşteptăm să jucăm împotriva Olandei”.
 
Echipa antrenată de Adrian Văsâi va întâlni în al doilea meci de la Campionatul European Under-17 naţionala Olandei, învingătoare cu 2-0 în faţa Germaniei în prima etapă. Partida va avea loc vineri, la Belgrad, obiectivul tricolorilor fiind clasarea pe locul 3 în grupă, care ar asigura prezenţa la Campionatul Mondial din Mexic.

×
Subiecte în articol: Serbia Unirea Alba Iulia
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close