Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Naţionala României Under 17 s-a calificat la Campionatul European din Serbia

Naţionala României Under 17 s-a calificat la Campionatul European din Serbia

Naţionala României Under 17 s-a calificat la Campionatul European din Serbia
Sursa foto: Foto: uefa.com
30 Mar 2011   •   10:02

Echipa naţională Under 17 a României s-a calificat la Campionatul European din Serbia, după ce a învins marţi, la Szombathely, cu scorul de 2-1 reprezentativa similară a Ungariei. Turneul final va avea loc în perioada 3-15 mai 2011, iar micii tricolori îşi vor afla adversarele pe data de 5 aprilie.

Pentru a fi sigură de calificare, România trebuia să învingă Ungaria, ţara gazdă a grupei de calificare. Elevii lui Adrian Văsâi au avut reacţia corectă şi, după numai două minute, au deschis scorul prin Steliano Filip. Tinerii jucători români au continuat să controleze ostilităţile, iar Puţanu, Roşu şi Himcinschi au irosit pe rând golul desprinderii. Acesta a venit în cele din urmă dintr-o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri, executată impecabil de Roşu.

Cu un avans de două goluri pe tabelă după prima repriză, tricolorii au făcut pasul înapoi în partea a doua, lucru care era să-i coste pe final. Mai întâi maghiarii au redus din diferenţă prin Szecsi, cu şase minute înainte de final, pentru ca în ultimul minut gazdele să beneficieze de un penalty. Proaspăt transferat la Juventus, Brănescu a apărat însă şutul de la 11 metri al aceluiaşi Szecsi şi a pecetluit calificarea României la turneul final.

Sincer, am fost surprins de faptul că am marcat aşa de repede, dar asta ne-a ajutat foarte mult. A fost un meci dificil, Ungaria a avut o posesie mai bună, dar recunosc faptul că mă aşteptam la mai mult din partea lor în ceea ce priveşte faza ofensivă”, a declarat la finalul meciului antrenorul Adrian Văsâi.

Tehnicianul echipei României a folosit următoarea formulă: Brănescu - Mişu, Mitache, Ţâru, Puţanu - Filip, Buia (Vaştag 45), Neag, Petrescu - Roşu (Bumba 60), Himcinschi (Iancu 77).

×
Subiecte în articol: România Ungaria Serbia
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close