Antena 3 CNN Sport Hainele care nu sunt acceptate în tribune la Campionatul Mondial din Qatar

Hainele care nu sunt acceptate în tribune la Campionatul Mondial din Qatar

Federaţia Internaţională de Fotbal le atrage atenţia suporterilor privind îmbrăcămintea pe care aceştia o poartă la meciurile Campionatului Mondial.

Hainele care nu sunt acceptate în tribune la Campionatul Mondial din Qatar
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Noi 2022   •   14:44

Doi fani îmbrăcaţi în costume de cruciaţi au fost opriţi la intrarea stadionului din Qatar, de către personalul de securitate, din cauza hainelor pe care aceştia le purtau.

Se pare că cei doi bărbaţi purtau zale şi coifuri, iar pe costumele lor era imprimată crucea Sfântului Gheorghe.

Mai mult, cei doi suporteri aveau în mâini săbii şi scuturi de plastic, înfăţişarea lor fiind considerată "ofensatoare la adresa musulmanilor", informează presa britanică, citat de agenţia DPA.

Astfel, FIFA  şi grupul antidiscriminare "Kick it Out" le recomandă suporterilor să nu se mai deghizeze astfel, fiind vorba despre costume care amintesc de războaiele religioase purtate de creştini împotriva musulmanilor. 

"Dorim să-i avertizăm pe fanii care asistă la meciurile Cupei Mondiale FIFA că anumite ţinute, cum ar fi costume reprezentând cavaleri sau cruciaţi, pot să nu fie binevenite în Qatar şi în alte ţări islamice", a precizat o purtătoare de cuvânt a grupului "Kick it Out".

 

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close