Antena 3 CNN Sport Off Sport 13 obiecte ce i-au aparţinut lui Bruce Lee vor fi scoase la licitaţie

13 obiecte ce i-au aparţinut lui Bruce Lee vor fi scoase la licitaţie

13 obiecte ce i-au aparţinut lui Bruce Lee vor fi scoase la licitaţie
Sursa foto: Foto: bruceleedivinewind.com
02 Aug 2011   •   16:40
Săptămâna aceasta, în Hong Kong, 13 obiecte care i-au aparţinut luptătorului de arte marţiale Bruce Lee, printre care o scrisoare din 1966 către un prieten, o haină de blană purtată într-unul din filmele sale şi carnetul de membru al clubului său de kung-fu, vor fi scoase la licitaţie, a anunţat preşedintele fan-clubului său, Wong Yiu-Keung, citat de AFP, conform Agerpres.

Licitaţia este plănuită pe data de 6 august şi repezintă cea mai importantă vânzare de obiecte ce i-au aparţinut legendei artelor marţiale din Hong Kong, oraşul în care Lee a crescut. Organizatorii speră ca acest eveniment să aducă peste 112.000 de dolari americani (880.000 de dolari Hong Kong).

Fanii celebrului actor au cerut de mult timp crearea unui muzeu Bruce Lee la Hong Kong, doar că guvernul a renunţat, în luna iunie, la acest proiect din cauza unei neînţelegeri cu propietarul casei actorului.

Bruce Lee a avut o carieră scurtă dar productivă, el jucând în numeroase filme, printre care „The Big Boss” (1971) şi „First of Fury” (1972). A murit în 1973, la vârsta de 32 de ani, concluzia oficială a decesului fiind aceea că celebrul actor a murit din cauza unui acut edem cerebral provocat de o reacţie de respingere faţă de analgezicul Equagesic.

×
Subiecte în articol: Bruce Lee licitatie hong kong
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close