Antena 3 CNN Sport Off Sport Academie de tenis pentru bucureşteni

Academie de tenis pentru bucureşteni

Academie de tenis pentru bucureşteni
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    26 Noi 2014   •   18:39

Bucureştenii au o nouă Academie de tenis. La doar cinci luni de la începerea lucrărilor, cele şase terenuri, gradenele pentru spectatori şi clădirea principală au fost finalizate.

Pentru că terenurile sunt în aer liber, Academia de tenis va fi funcţională abia la primăvară. Aceasta reprezintă încă unul din proiectele de transformare a Complexului Lia Manoliu într-un centru al sportului de performanţă şi al evenimentelor culturale de anvergură. 

În total, Academia de tenis va avea şase terenuri cu gradene din care pot urmări meciurile de tenis aproape 1.200 de spectatori. 
 
Academia de tenis se întinde pe o suprafaţă de aproape 12.000 de metri pătraţi. Pe lângă cele şase terenuri cu instalaţii nocturne, au fost construite şi două clădiri cu funcţiuni legate de activitatea sportivă. Corpul principal este împartit în trei zone: terasa acoperită, recepţia şi cafeteria. În corpul secundar au fost amenajate grupuri sanitare pentru sportivi şi vizitatori.
 
Anul viitor se va instala şi un balon pentru toate terenurile de tenis, pentru ca academia să fie funcţională şi pe perioada iernii. Pentru realizarea acestui proiect, municipalitatea a plătit 6 milioane lei.

În 2014, cu sprijinul Guvernului, Primăria Capitalei a început şi proiectul sălii multifuncţionale care va avea peste 12.000 de locuri. Un nou patinoar va fi construit tot în complexul sportiv Lia Manoliu. Investiţia totală pentru cele două proiecte va depăşi 80 de milioane de euro. 
 
 

×
Subiecte în articol: tenis
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close