Antena 3 CNN Sport Off Sport ”Am auzit țipetele unei femei, apoi patru focuri de armă”. Vezi AICI imagini LIVE de la procesul lui Oscar Pistorius

”Am auzit țipetele unei femei, apoi patru focuri de armă”. Vezi AICI imagini LIVE de la procesul lui Oscar Pistorius

”Am auzit țipetele unei femei, apoi patru focuri de armă”. Vezi AICI imagini LIVE de la procesul lui Oscar Pistorius
de Mihai Crihan    |    03 Mar 2014   •   14:45
În 2012 era favoritul țării, iar ea era una dintre cele mai râvnite femei. Cuplul Oscar Pistorius – Reeva Steenkamp era în centrul atenției nu doar în Africa de Sud, ci pe întreg mapamondul.

Performanța lui Pistorius de la Jocurile Paralimpice l-au transformat în legendă vie, după cele șase medalii de aur. Reeva era nu doar frumoasă, ci și unul dintre puținele modele cu o inteligență pe măsura fizicului.

În zorii zilei de 14 februarie2013, de Valentine's Day, Reeva a fost împușcată de Oscar Pistorius, prin ușa de la baie, fiind ”confundată cu un spărgător”. O explicație subțire în ochii multora.

Pistorius revine astăzi în lumina reflectoarelor, în prima zi a procesului în care este acuzat de crimă, în ceea ce a fost numit ”procesul secolului” în Africa de Sud.

Pentru prima dată în istoria țării instanța a permis televizarea evenimentului, cu excepția mărturiilor acuzatului și ale martorilor.

Acuzat de crimă cu premeditare, Pistorius pledează nevinovat, susținând că totul a fost doar un accident.

Procurorii au o altă variantă, spunând că atletul și-a ucis iubita, după o ceartă cu aceasta. Totul depinde doar de câteva dovezi.

Lumină în acest caz ar putea face telefoanele mobile ale cuplului, care aveau activat GPS-ul. Ipoteza că Reeva și-a luat telefonul în baie, pentru a cere ajutor, ar putea fi confirmată printr-o simplă expertiză tehnică.

Pistorius riscă închisoarea pe viață, dacă va fi găsit vinovat de crimă cu premediare, sau un maximum de 15 ani după gratii, în cazul în care instanța decide că a fost vorba despre neglijență criminală.

Update ora 15.00

Primul martor audiat în proces, o vecină a cuplului, a spus că în jurul orei 3 dimineața a auzit țipetele unei femei, urmate de patru focuri de armă, scrie Daily Mail.

Eram în pat și i-am auzit țipetele. Tipa groaznic și striga după ajutor” a spus Michell Burger, primul martor al acuzării.

Am auzit și un bărbat țipând. De trei ori. Dar după țipetele ei am auzit patru focuri de armă. I-am spus soțului meu că sper ca femeia să nu-și fi văzut soțul împușcat în fața ei, pentru că după țipele bărbatului nu l-am mai auzit” a mai spus martorul, care a adăugat că nu înțelege cum ea ar fi auzit toate aceste lucruri, însă Pistorius nu.

Oscar Pistorius a spus în fața instanței că este nevinovat și că a crezut că Reeva era în pat, în momentul incidentului.



×
Subiecte în articol: Oscar Pistorius Reeva Steenkamp
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close