Antena 3 CNN Sport Off Sport Angajaţii teraselor din Centrul Istoric: Nu am văzut suporteri atât de violenţi precum cei unguri

Angajaţii teraselor din Centrul Istoric: Nu am văzut suporteri atât de violenţi precum cei unguri

Angajaţii teraselor din Centrul Istoric: Nu am văzut suporteri atât de violenţi precum cei unguri
de M.T.    |    06 Sep 2013   •   17:45

Nu am mai văzut suporteri atât de violenţi precum cei maghiari, susţin angajaţii teraselor din Centrul Vechi, potrivit Mediafax.

Oamenii au povestit că suporterii unguri au băut pe strada Smârdan încă din dimineaţa zilei de vineri, aceştia instalându-se în jurul orei 9:30 la terase, unde, până după ora 15:00, s-au manifestat paşnic.

Situaţia s-a schimbat după ce mai mulţi poliţişti români, însoţiţi de reprezentanţi ai Poliţiei maghiare, au venit şi le-au comunicat fanilor că la ora 16:00 trebuie să urce în autobuze, pentru a pleca spre Arena Naţională.

Suporterii au refuzat şi, în loc să se îndrepte spre autobuzele care îi aşteptau, au plecat în sens invers.

Fanii nu ştiau însă că drumul le era barat de un cordon de jandarmi, care i-a împiedicat să treacă. Atunci, relatează martorii, au apărut primele incidente, care au degenerat ulterior la mai toate terasele de pe Smârdan, ungurii devenind dintr-o dată deosebit de violenţi.

„Aruncau şi cu câte două scaune deodată. Eu am văzut cum unul a ridicat de unul singur masa şi a aruncat-o peste un jandarm, care a căzut la pământ", a declarat o chelneriţă de la una dintre terasele la care au băut fanii veniţi din Ungaria.

Martorii mai susţin că suporterii unguri au fost foarte brutali şi au aruncat în jandarmi cu tot ce au avut la îndemână - sticle, pahare, scaune, mese şi scrumiere.

De altfel, pe dalele de piatră de pe Smârdan se văd încă urmele conflictului, din loc în loc putând fi observate dâre de sânge.

Potrivit poliţiştilor, în Centrul Istoric se aflau, la ora incidentelor, aproximativ 400 de suporteri unguri.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a declarat că măsura intervenţiei oamenilor de ordine de evacuare a fanilor unguri din Centrul Vechi al Capitalei a venit în urma refuzului acestora de a părăsi locul, ei urmând să fie mutaţi în fan-zone-ul de lângă Arena Naţională.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close