Antena 3 CNN Sport Off Sport Bătaia dintre suporterii italieni şi britanici a fost stârnită de antisemitismul ultraşilor laziali

Bătaia dintre suporterii italieni şi britanici a fost stârnită de antisemitismul ultraşilor laziali

Bătaia dintre suporterii italieni şi britanici a fost stârnită de antisemitismul ultraşilor laziali
22 Noi 2012   •   15:44

Antisemitismul este în spatele atacului asupra suporterilor britanici, susţinători ai echipei Tottenham Hotspur, dintr-un pub din capitala Italiei.

Mai mulţi ultraşi, suporteri ai echipei Lazio Roma, au atacat grupul de britanici, aflat în pub-ul Drunken Ship, populat frecvent de englezi şi americani, conform presei din peninsulă.
În urma altercaţiei violente de joi dimineaţă, 10 fani ai echipei Tottenham au fost răniţi, iar unul dintre ei se află în stare gravă.

Conform unor martori, atacatorii au început să-i apostrofeze pe britanici, strigând "Moarte evreilor", folosind salutul nazist.

Fun-clubul celor de la Tottenham Hotspur este considerat tradiţional ca fiind unul de sorginte evreiască, iar suporterii acestei echipe se declar mândri de acest aspect.

De cealaltă parte, ultraşii laziali sunt cunoscuţi pentru doctrina lor neo-nazistă, nu de puţine ori conflictele dintre ei şi ceilalţi suporteri degenerând în lupte violente.
Clubul Lazio Roma a fost avertizat şi amendat în repetate rânduri din cauza manifestărilor antisemite.

Preşedintele clubului roman, Claudio Lotito, a declarat că atacul brutal nu are nimic de-a face cu suporterii echipei sale.
"Fanii lui Lazio nu au legătură cu ceea s-a întâmplat noaptea trecută", a spus Lotito.

În această  seară, de la ora 20, pe Stadionul Olimpic din Roma, este programată întâlnirea dintre Lazio şi Tottenham, contând pentru grupa J a Europa League

×
Subiecte în articol: Tottenham Hotspur Lazio Roma ultrasi
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close