Antena 3 CNN Sport Off Sport Britanicii au anunţat că vor construi un muzeu în interiorul Parcului Olimpic

Britanicii au anunţat că vor construi un muzeu în interiorul Parcului Olimpic

Britanicii au anunţat că vor construi un muzeu în interiorul Parcului Olimpic
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.T.    |    28 Feb 2012   •   12:05

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Londra au anunţat că intenţionează să construiască un muzeu în interiorul Parcului Olimpic, noua locaţie urmând să celebreze realizările sportivilor britanici la ediţia din acest an, dar şi la celelalte două Olimpiade desfăşurate în capitala Marii Britanii.

Comitetul Olimpic Britanic speră să obţină 10 milioane de lire sterline din surse publice şi private, inclusiv din partea sponsorilor Jocurilor Olimpice, deschiderea muzeului fiind programată în 2014. Acesta va fi amplasat în apropierea Stadionului Olimpic şi va avea o taxă de intrare modică.

Mai mult decât orice, dorinţa noastră este de a-i onora pe participanţii de la Jocurile Olimpice şi cele Paralimpice, acum şi în viitor”, a declarat Andy Hunt, preşedintele executiv al Comitetului Olimpic Britanic, citat de Guardian.

Conform oficialilor britanici, muzeul va urmări întreaga istorie a olimpismului, dar se va concentra pe performanţele sportivilor din Marea Britanie la toate cele trei ediţii ale Jocurilor desfăşurate la Londra. Un Muzeu Olimpic există deja la Lausanne, câteva exponate din Elveţia urmând să fie împrumutate pentru o expoziţie temporară la Royal Opera House, în timpul Olimpiadei.

Vizitatorii muzeului din Londra vor avea ocazia de a se întrece virtual cu Usain Bolt sau Mark Cavendish, compania care se ocupă de proiect sperând să atragă aproximativ 10 milioane de turişti anual.


×
Subiecte în articol: muzeu Jocurile Olimpice
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close