Antena 3 CNN Sport Off Sport Cascadorul Fritz Nock a mers un kilometru pe cablul unui teleferic, fără bară de echilibru

Cascadorul Fritz Nock a mers un kilometru pe cablul unui teleferic, fără bară de echilibru

Cascadorul Fritz Nock a mers un kilometru pe cablul unui teleferic, fără bară de echilibru
de N.B.    |    22 Aug 2011   •   09:45

Un cascador elveţian a reuşit o performanţă greu de egalat. El a urcat, cale de un kilometru, pe cablul unui teleferic din Alpii Germani, la o altitudine de aproape trei mii de metri, totul, fără măcar o bară care să-i asigure echilibrul.

Bărbatul spune, acum, că nu va mai repeta niciodată experienţa, dar este dornic să încerce altele, la fel de riscante.

Pentru performanţa sa, elveţianul Fritz Nock a ales muntele Zugspitze, cel mai înalt vârf de pe teritoriul Germaniei, cu o altitudine de 2.962 de metri. El s-a avântat pe cablul cu un diametru de doar cinci centimetri.

A renunţat la bara care l-ar fi ajutat să-şi menţină echilibrul şi nu s-a legat nici cu vreo centură de siguranţă. În această manieră riscantă a avut nevoie de o oră şi 20 de minute pentru a parcurge distanţa dintre ultimele staţii ale telefericului.

Elveţianul nu s-a săturat, totuşi, de emoţii şi vrea să încerce să bată şapte recorduri în doar o săptămână. Cel de pe Zugspitze va fi înscris la categoria "cel mai lung mers pe sârmă, la cea mai mare altitudine, fără bară de echilibru". El mai are de gând, între altele, să parcurgă un alt cablu de teleferic, dar în coborâre, sau să se plimbe pe sârmă cu bicicleta.

 


×
Subiecte în articol: record
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close