Antena 3 CNN Sport Off Sport Ce s-a aflat după un an de la moartea lui Patrick Ekeng. Medici: Rezultatele IML sunt absurde

Ce s-a aflat după un an de la moartea lui Patrick Ekeng. Medici: Rezultatele IML sunt absurde

Ce s-a aflat după un an de la moartea lui Patrick Ekeng. Medici: Rezultatele IML sunt absurde
Sursa foto: Foto: Facebook/Dinamo
de M.Z.    |    12 Mai 2017   •   11:19

Jurnaliştii de la Bleacher Report au publicat joi un material amplu dedicat morţii lui Patrick Ekeng, fostul fotbalist de la Dinamo, în care au cerut opinia unor cardiologi specialişti, care au catalogat rezultatele autopsiei întocmite de către INML drept "absurde".

Rezultatele autopsiei întocmite de Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) au raportat faptul că inima lui Ekeng avea trei afecţiuni majore, deşi niciuna nu i-a fost descoperită la controalele medicale dinainte de semnarea contractului cu Dinamo: cardiomiopatie hipertrofică (muşchiul inimii este îngroşat anormal), non-compactare ventriculară stângă (muşchiul inimii este afectat de crăpături la interior), cardiomiopatie aritmogenică ventriculară (muşchiul inimii e înlocuit de grăsime).

"Raportul autopsiei este absurd. Este clar că a fost făcut de cineva care nu are nicio idee despre ceea ce face", a acuzat Dr. Sharma. "Sincer, pare mai degrabă că ei acoperă toate posibilele cauze decât să sugereze o posibilă explicaţie a morţii subite", a spus cardiologul american Matt Janik, de la Wilmington Health, din Carolina de Nord. "Fiecare minut care a trecut până să primească tratamentul medical adecvat i-a redus şansele de supravieţuire cu şapte la sută", susţine dr. Sharma.

Patrick Ekeng (26 de ani) a decedat pe 6 mai 2016, în timpul meciului Dinamo - Viitorul (3-3). 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Patrick Ekeng autopsie IML
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close