Antena 3 CNN Sport Off Sport Cele mai importante momente din istoria fotbalului spaniol, imortalizate de un pictor angajat de federaţia iberică

Cele mai importante momente din istoria fotbalului spaniol, imortalizate de un pictor angajat de federaţia iberică

Cele mai importante momente din istoria fotbalului spaniol, imortalizate de un pictor angajat de federaţia iberică
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.T.    |    12 Noi 2011   •   17:57

Golul marcat de Fernando Torres în finala Campionatului European din 2008 şi cel reuşit de Andres Iniesta în prelungirile ultimului act al Cupei Mondiale din 2010 se numără printre cele cinci momente importante din istoria fotbalului spaniol care au fost imortalizate de un pictor angajat de federaţia iberică.

În lumea fotbalului, evenimentele din trecut sunt de multe ori uitate. Tocmai din acest motiv, vreau să ne amintitm de cinci goluri care au o semnificaţie deosebită pentru Spania. Cinci momente extrem de importante”, a declarat Angel Maria Villar, preşedintele federaţiei spaniole, citat de Reuters.

Alături de cele două goluri amintite mai sus, artistul Andres Sanchez a mai pictat golul lui Telmo Zarra din meciul cu Anglia la Cupa Mondială din 1950, prin care Spania a pătruns printre primele patru echipe ale turneului, cel marcat de Marcelinho împotriva Uniunii Sovietic în finala Europeanului din 1964 şi pe cel reuşit de Kiko Narvaez în ultimul act al Jocurilor Olimpice din 1992, contra Poloniei.

Lucrările au fost prezentate în cadrul unei gale organizate joi şi la care au fost prezenţi Torres, Iniesta şi restul componenţilor naţionalei Spaniei.

Cele cinci picturi vor fi expuse la Muzeul federaţiei iberice de la Laz Rozas, în apropierea capitalei Madrid.

×
Subiecte în articol: Fernando Torres Spania picturi tablouri
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close