Antena 3 CNN Sport Off Sport Cine este Vasile Turcu. Drumul de la prinț la cerșetor

Cine este Vasile Turcu. Drumul de la prinț la cerșetor

Cine este Vasile Turcu. Drumul de la prinț la cerșetor
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Mar 2017   •   15:18

Vasile Turcu (n. 11 august 1954, în comuna Hudești, județul Botoșani) este un om de afaceri român care deține grupul de firme Romconstruct, în jurul căruia sunt grupate 9 companii. În anul 2010, averea lui Turcu era de 130-135 milioane euro, el situându-se pe poziția 57 în topul celor mai bogați oameni din România, scrie libertatea.ro.

Turcu a trecut rapid de la extravaganţele sale, gen costume de 10.000 de euro, maşini de lux, colecţii de ceasuri, la o situație financiară delicată. Fostul finanțator de la Dinamo nu mai avea deloc lichidități. În 2013, conform Top 300 Capital, averea ajunsese la 30.000.000 de euro.

Declara că s-ar întoarce să investească la Dinamo, dar numai cu Nicolae Badea

Azi, Turcu, cândva ”regele construcțiilor”, nu prea mai avea nimic. A fost nevoit să îşi ipotecheze o parte din proprietăţile sale, inclusiv un restaurant de lux și casa unde locuieşte, pentru a credita anumite sume necesare finanţării afacerilor sale. Creditul ce trebuia acoperit era de 1.000.000 de euro.

Vasile Turcu a ajuns în 2001 la Dinamo şi, după un periplu la secţia de handbal a clubului, din 2004 a devenit acţionar. Investitorul era etichetat drept un membru al găştii ”băieţilor deştepţi” – scria prosport.ro – care au făcut afaceri cu profit uriaş în urma unor contracte cu statul român. Contracte al căror număr a crescut vertiginos după instalarea la Dinamo. Sumele câştigate de Turcu au scăzut în ultima vreme proporţional cu neimplicarea lui la Dinamo.

Citește și:

Vasile Turcu ar fi încercat să se sinucidă. A făcut stop cardio-respirator și a fost resuscitat

 

×
Subiecte în articol: Vasile Turcu
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close