Antena 3 CNN Sport Off Sport DNA: Gigi Becali trebuie condamnat la 4 ani de închisoare, în dosarul Valiza. Pentru el, legea nu contează

DNA: Gigi Becali trebuie condamnat la 4 ani de închisoare, în dosarul Valiza. Pentru el, legea nu contează

DNA: Gigi Becali trebuie condamnat la 4 ani de închisoare, în dosarul Valiza. Pentru el, legea nu contează
Sursa foto: Foto: INTACT Images
06 Mar 2012   •   13:29

Procurorul DNA care a susţinut pledoaria acuzării la finalul dosarului Valiza le-a spus judecătorilor instanţei supreme că George Becali şi avocata Alina Ciul ar trebui condamnaţi la pedepse cu executare, informează Mediafax. Procurorul a cerut pentru Piţurcă, Marino şi Sponte a cerut pedepse cu suspendarea executării.
   
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a continuat marţi dezbaterile în dosarul "Valiza", în care finanţatorul echipei Steaua George Becali,  vicepreşedintelui FC Steaua, Teia Sponte, şi alte persoane, între care şi o avocată, sunt judecaţi pentru fapte de corupţie în sport.
   
La ultimul termen de judecată al procesului, instanţa a anunţat că cercetarea judecătorească a fost încheiată stabilind că au fost administrate toate probele posibile pentru acest caz dând astfel cuvântul pentru concluzii finale procurorului şi avocaţilor.

Procurorul Cameluş Păduraru a arătat că George Becali trebuie condamnat pentru dare de mită şi trei fapte de fals în înscrisuri sub semnătură privată la o pedeapsă privativă de libertate. Procurorul a cerut patru ani de închisoare pentru fapta de dare de mită şi doi ani de închisoare pentru faptele de fals.
   
Pedeapsă cu executare a cerut şi pentru avocata Alina Florentina Ciul, pentru care a cerut stabilirea unei pedepse de doi ani de închisoare pentru faptele de favorizare a infractorului şi două de fals.

În continuare, procurorul a cerut pedepse cu suspendare pentru mâna dreaptă a lui George Becali, Tea Sponte, pentru Gheorghe Marino şi Victor Piţurcă. Pentru toţi cei trei procurorul a cerut condamnarea la câte doi ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei.
   
Procurorul s-a referit şi la atitudinea procesuală cât şi extraprocesuală a finanţatorului Stelei, arătând că acesta "nu s-a sfiit" nici o clipă în a jigni, insulta, înjura procurorul de caz şi instituţia DNA.

"L-a numit pe procurorul de caz trădător, sclav sau a spus că serveşte interesele unor oameni din sport", a afirmat procurorul.
   
Reprezentantul DNA a mai arătat că "pentru George Becali legea nu contează", dând ca exemple cazurile lui Gigel Coman şi a unui alt fotbalist care în cursul anchetei şi pe parcursul cercetării judecătoreşti au recunoscut că finanţatorul Stelei le-a cerut să-i spună ce declaraţii au dat procurorului în cazul "Valiza".
   
Europarlamentarul Gigi Becali a fost trimis în judecată, în decembrie 2008, în dosarul "Valiza", fiind acuzat de dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Alături de el au mai fost trimişi în judecată Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, Victor Piţurcă, Radu Gheorghe Marino şi Raul Volcinschi.
  


×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close