Antena 3 CNN Sport Off Sport Fost finanțator de club de fotbal a ieșit din închisoare, dar riscă să se întoarcă după gratii

Fost finanțator de club de fotbal a ieșit din închisoare, dar riscă să se întoarcă după gratii

Fost finanțator de club de fotbal a ieșit din închisoare, dar riscă să se întoarcă după gratii
Sursa foto: Foto: Intact Images
15 Noi 2017   •   20:21

Tribunalul Argeş a respins contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă ÎCCJ-Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti la decizia de eliberare condiţionată pronunţată luna trecută de instanţa de fond, astfel că fostul finanţator al FC Argeş, Cornel Penescu, a părăsit penitenciarul.

Cornel Penescu a executat 2 ani şi 8 luni dintr-o sentinţă de opt ani de închisoare, rezultată în urma a nu mai puţin de şapte dosare de corupţie în care acesta a fost judecat. În martie 2015, fostul finanţator al FC Argeş a fost condamnat la cinci ani de detenţie în urma contopirii pedepselor şapte dosare penale, iar în vara anului trecut, o pedeapsă de opt ani de închisoare, după ce Curtea de Apel Ploieşti a aplicat, printr-o decizie definitivă, un spor de pedeapsă de trei ani, scrie Adevărul.

Printre dosarele în care Penescu a fost condamnat se numără ”Mită pentru arbitri”, scandal în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş Constantin Nicolescu a fost condamnat pentru fraude cu fonduri europene, dar şi dosarul în care fostul primar al municipiului Craiova, Antonie Solomon a fost condamnat pentru fapte de corupţie. Cu această eliberare condiţionată, Penescu nu scapă de emoţii pentru că în luna august a acestui an, omul de afaceri a fost trimis în judecată împreună cu fratele său, Ilie Penescu, dar şi cu alţi reprezentanţi ai firmei PIC într-un dosar cu acuzaţii de delapidare, dosar care se judecă la Tribunalului Argeş.

×
Subiecte în articol: Cornel Penescu eliberat conditionat
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close