Antena 3 CNN Sport Off Sport Fostul fotbalist Costică Ştefănescu s-a sinucis. Cazul a fost preluat de Parchetul Militar

Fostul fotbalist Costică Ştefănescu s-a sinucis. Cazul a fost preluat de Parchetul Militar

Fostul fotbalist Costică Ştefănescu s-a sinucis. Cazul a fost preluat de Parchetul Militar
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    20 Aug 2013   •   20:14

Costică Ştefănescu, fostul căpitan al Universităţii Craiova şi al echipei naţionale de fotbal, s-a sinucis marţi seară. El suferea de cancer şi s-a aruncat de la etajul cinci al unei rezerve din Spitalul Militar din Capitală, unde era internat. 

 
Update 20.13 - Cazul sinuciderii fostului fotbalist Costică Ştefănescu a fost preluat de Parchetul Militar, poliţiştii nefiind implicaţi în anchetă, au declarat surse din Poliţie, potrivit Mediafax.
________________________________

Ştirea iniţială 18.53

Costică Ştefănescu a încetat din viaţă, marţi seară, la vârsta de 62 de ani, după ce s-a aruncat de la etajul 5 al Spitalului Militar din Capitală.
 
Potrivit unor surse, la serviciul de urgenţă 112 a înregistrat, în jurul orei 18.20, un apel prin care s-a semnalat că fosta glorie a Universităţii Craiova şi a echipei naţionale s-a aruncat de la etaj.

Ştefănescu a mai fost internat în luna iunie, s-a întors acasă pentru aproape o lună, iar apoi a revenit în spital, după ce boala de care suferea s-a agravat.
 
Fostul fotbalist a fost si în Germnai pentru a face tratament, dar s-a întors în România.
 
Ulterior, Ştefănescu a hotărât să se externeze şi a mers acasă, unde a urmat un tratament naturist.
 
În urmă cu câteva zile, Costică Ştefănescu s-a reinternat în spital, iar astăzi, cel mai probabil, nu a mai suportat durerile produse de boala incurabilă de care suferea.
 
Costică Ştefănescu, "ministrul Apărării" din fotbalul românesc
 
Fostul căpitan al Craiovei Maxima şi al echipei naţionale, Costică Ştefănescu (62 de ani), supranumit "ministrul Apărării", s-a născut la 26 martie 1951, la Bucureşti, şi şi-a început cariera de fotbalist la Steaua, unde şi-a făcut junioratul în perioada 1965-1969.
 
El a debutat în prima divizie la Steaua în 1969, echipă pentru care a evoluat până în 1973, apoi s-a transferat la Universitatea Craiova, unde a cunoscut cele mai mari performanţe, ca fundaş central şi libero. Pentru gruparea olteană, Ştefănescu a evoluat timp de 13 sezoane şi a ajuns până în semifinalele Cupei UEFA în 1983, fiind căpitanul "leilor", dar şi în sferturile Cupei Campionilor Europeni, în 1982.
 
În 1986, Costică Ştefănescu s-a transferat la FC Braşov, la gruparea aredeleană încheindu-şi cariera în 1988.
 
În prima divizie a evoluat de 490 de ori, fiind pe locul doi într-un clasament "all-time", după Ionel Dănciulescu. El a deţinut recordul de prezenţe în prima divizie până în octombrie 2012, când a fost depăşit de Dănciulescu.
 
Ca jucător, Costică Ştefănescu a câştigat de trei ori Cupa României cu Steaua (1969, 1970, 1971), de patru ori cu Universitatea Craiova (1977, 1978, 1981 şi 1983) şi a cucerit trei titluri de campion al României cu gruparea olteană (1974, 1980 şi 1981).
 
Pentru prima reprezentativă, Ştefănescu a evoluat de 66 de ori în perioada 1977-1985, fiind căpitanul echipei naţionale la turneul final al Campionatului European din 1984.
 
În cariera de antrenor, Costică Ştefănescu a lucrat la echipele FC Braşov, Steaua, Al Wakrah, FCM Bacău, FC Timişoara, Astra Ploieşti, Hapoel Holon, Al Shola, Al Jaish, Universitatea Craiova, Al Wahda, SC Najran, Al Tadamon şi a fost secundul lui Anghel Iordănescu la echipa naţională în perioada 1994-1998.


 

 
 
 
 

 


 

×
Subiecte în articol: sinucidere cancer
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close