Antena 3 CNN Sport Off Sport Daniel 'Didi' Prodan a murit în urma unui infarct, la 44 de ani

Daniel 'Didi' Prodan a murit în urma unui infarct, la 44 de ani

Daniel 'Didi' Prodan a murit în urma unui infarct, la 44 de ani
17 Noi 2016   •   00:38

Fostul internațional Daniel Prodan a murit miercuri seară în urma unui infarct, conform gsp.ro. Conform sursei citate, Daniel Prodan a murit acasă. 

Directorul Serviciului de Ambulanță București - Ilfov, Alis Grasu, a confirmat informația.

"În 14 minute a ajuns la dânsul primul echipaj. Foarte rapid a venit și al doilea. Ambele mașini au dotari de ultimă generație și medici urgentiști experimentați, au încercat să-l resusciteze timp de trei ore. S-a încercat tot ce este posibil, din păcate inima sa a cedat", a explicat Alis Grasu, conform sursei citate. 

Numele lui Daniel Prodan este legat de clubul Steaua unde a ajuns să evolueze la doar 20 de ani. Prodan a ajuns în Ghencea chiar în perioada de vârf a Stelei şi a câștigat titlul în toate cele cinci sezoane petrecute în tricoul "roș-albastru".

Jucătorul a rămas în istoria clubului şi datorită golului spectaculos marcat în grupele Champions League în victoria împotriva celor de la Glasgow Rangers

Evoluţiile excelente de la echipa de club şi din Champions League l-au adus pe Daniel Prodan şi la echipa naţională unde a devenit stâlpul apărării alături de Gigă Popescu.

Sunt celebre meciurile de la Campionatul Mondial din SUA din 1994 contra Argentinei şi Columbiei când jucători precum Gabriel Batistuta sau Faustino Asprilla nu avut nicio şansă în faţa lui Daniel Prodan şi Gigă Popescu.

Prodan a strâns 54 de meciuri sub tricolor şi a participat alături de naţională şi la Turneul Final din Anglia din 1996.

În 1996 s-a transferat la Atletico Madrid unde a jucat doi ani şi a fost coechipier cu actualul antrenor al madrilenilor Diego Simeone.

După retragerea din activitate, Prodan nu a ales cariera de antrenor ci a lucrat la FRF pe postul de director tehnic, dar și în Comisia Hattrick a UEFA.

În ultimii ani, Daniel Prodan a intrat într-un conflict dur cu Răzvan Burleanu, iar actualul şeful al FRF l-a forțat să plece din instituţie.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close