Antena 3 CNN Sport Off Sport Legendarul fotbalist George Weah va candida la funcţia de preşedinte al Liberiei

Legendarul fotbalist George Weah va candida la funcţia de preşedinte al Liberiei

Legendarul fotbalist George Weah va candida la funcţia de preşedinte al Liberiei
29 Apr 2016   •   12:53

Opozantul liberian şi fostul internaţional George Weah s-a lansat oficial, joi, în cursa pentru alegerile prezidenţiale din 2017, prezentându-se drept candidatul "speranţei" şi susţinând că este sigur de victorie, informează AFP. 

"Dragi cetăţeni, după ce am auzit strigătele voastre şi nemulţumirile voastre, eu, George Manneh Weah, răspund numeroaselor voastre apeluri declarând, în faţa voastră şi a lui Dumnezeu, că voi candida la prezidenţiale pentru binele nostru în 2017", a declarat George Weah în faţa mulţimii la sediul partidului său, Congresul pentru schimbare democratică (CDC). 

"M-am născut dintr-o familie săracă. Au fost multe zile în care am dormit cu burta goală. Dar am avut speranţă şi am ajuns unde sunt astăzi. De aceea spun că speranţa trebuie să existe", a declarat Weah (49 ani), care a mai candidat şi la alegerile din 2005, când a fost învins de Ellen Johnson Sirleaf. 

Înainte de a-şi face intrarea în politică, el a fost un star al fotbalului, recompensat cu "Balonul de Aur" 1995, un trofeu care îl face să fie singurul african ce l-a obţinut, precum şi pe cel al celui mai bun jucător mondial al FIFA sub culorile clubului AC Milan. 

Weah a mai evoluat la Paris Saint-Germain şi AS Monaco. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: presedinte Liberia
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close