Antena 3 CNN Sport Off Sport Helmuth Duckadam a fost externat: Tot răul spre bine

Helmuth Duckadam a fost externat: Tot răul spre bine

Helmuth Duckadam a fost externat: Tot răul spre bine
Sursa foto: Foto: INTACT Images
08 Sep 2012   •   12:16

Fostul portar al echipei de fotbal Steaua, Helmuth Duckadam, a fost externat, sâmbătă dimineaţă, din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde vineri a fost supus unei intervenţii chirurgicale la antebraţ, conform Mediafax.
   
Helmuth Duckadam a spus că se simte bine după operaţie şi că se bucură că poate pleca acasă atât de repede.
   
"Faptul că domunl doctor îmi dă drumul acasă este un lucru pozitiv. Acum trebuie să continui tratamentul şi să mai fac nişte investigaţii la Bucureşti", a declarat, sâmbătă, Duckadam, care le-a mulţumit încă o dată medicilor care l-au tratat.
   
"Tot răul spre bine, că s-a întâmplat aici la Constanţa, unde am dat peste nişte medici excepţionali", a mai spus Helmuth Duckadam.


   
Duckadam a chemat, joi, ambulanţa pentru a fi transportat la spital după ce, în timp ce se afla cu fiica sa în vârstă de patru ani pe faleza din Constanţa, a vrut să o ia în spate. El a spus că s-a forţat un pic şi, date fiind problemele anterioare pe care le-a avut la braţul drept, un cheag de sânge i-a blocat circulaţia la antebraţ.
   
Helmuth Duckadam a fost transportat la Urgenţa Spitalului Judeţean Constanţa, fiind apoi internat în Secţia de Chirurgie Cardiocasculară cu diagnosticul "insuficienţă arterială acută la antebraţul drept".
   
În cursul nopţii de joi spre vineri a primit tratament şi a fost monitorizat, iar vineri dimineaţă a fost supus unei intervenţii chirurgicale pe artera radială a braţului, pentru a fi îndepărtate cheagurile de sânge.
   
"În cazul în care nu s-ar fi intervenit la timp, riscul era de a pierde braţul", au spus medicii constănţeni.
   
În 2009, fostul portar al echipei Steaua Helmut Duckadam a suferit o operaţie de înlocuire a unui vas de sânge la mâna dreaptă, la Timişoara.
   
Duckadam a câştigat cu Steaua Cupa Campionilor Europeni în 1986, la Sevilla, când a apărat patru penaltiuri, intrând în Cartea Recordurilor. Cu "roş-albaştrii" a mai cucerit două titluri de campion şi o Cupă a României. Are 133 de meciuri în prima ligă şi două selecţii la echipa naţională.
   
El are 53 de ani şi este preşedinte la Steaua Bucureşti.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close