Antena 3 CNN Sport Off Sport Idoli în arenă, praf în politică! Oamenii din sport n-au avut succes la alegerile parlamentare

Idoli în arenă, praf în politică! Oamenii din sport n-au avut succes la alegerile parlamentare

Idoli în arenă, praf în politică! Oamenii din sport n-au avut succes la alegerile parlamentare
02 Dec 2008   •   22:56

De la Gigi Becali, la Neţoiu sau Crăciunescu, mai nimeni n-a avut succes la alegerile parlamentare. Din zece candidaţi niciunul nu a obţinut majoritatea şi doar Anghel Iordănescu a avut şansa să fie desemnat senator în urma redistribuirii. Fostul antrenor al Naţionalei a fost votat de 26.000 de ilfoveni.
Mihai Leu, campion mondial la box profesionist în 1997, a ratat de puţin intrarea în Parlament, după ce a primit 23.000 de voturi.
Ioan Neculaie, patronul lui FC Braşov, şi-ar fi dorit să fie şi senator, însă alegătorii au avut alte preferinţe.
Ion Crăciunescu, fostul mare arbitru, a candidat în Vâlcea, dar cu 25%, nu s-a lipit de un post de parlamentar.
În Hunedoara, patronul Jiului Petroşani, Alin Şimota a primit 7.000 de voturi, adică nici 15 % din votanţi pentru Senat.
Patronul Stelei, Gigi Becali, ar fi vrut un loc de deputat, însă bucureştenii din sectorul 5 nu l-au ştampilat decât în proporţie de 14,9 %. La nivel naţional, partidul lui Becali nu a obţinut decât 2,4 %, sub pragul parlamentar de 5%.
Gigi Neţoiu a candidat în Ilfov, dar a primit doar 4100 de voturi, insuficiente pentru Camera Deputaţilor.
Eroul de la Sevilla, Helmuth Duckadam, a obţinut doar 3% într-un colegiu din Arad, fiind votat de numai 550 de persoane.
La fel s-a întâmplat şi cu fostul stelist Laurenţiu Reghemcampf, care a candidat în Târgovişte.
Cel mai usturător eşec l-a înregistrat însă şeful Ligii, Dumitru Dragomir. Preşedintele LPF a ratat prezenţa pentru încă patru ani în Parlament. La Scorniceşti, reprezentantul PRM a obţinut doar 461 de voturi.
Antena3.ro

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close