Antena 3 CNN Sport Off Sport Ilie Năstase: "Am fost un clown, am făcut pe nebunul, dar am fost numărul 1 mondial”

Ilie Năstase: "Am fost un clown, am făcut pe nebunul, dar am fost numărul 1 mondial”

Ilie Năstase: "Am fost un clown, am făcut pe nebunul, dar am fost numărul 1 mondial”
Sursa foto: Foto: Facebook/Ilie Nastase
20 Aug 2016   •   23:54

Ilie Năstase a vorbit, într-un interviu acordat prosport.ro, despre performanțele sale în tenis și antrenamentele care l-au format ca sportiv.

”Am fost la o emisiune în Franţa şi mă întrebau dacă poţi să faci performanţă zâmbind. Acolo, în emisiune, era o domnişoară mai tânără. Ăia au auzit de la unii că pe teren făceam figuri, că eram un clown. I-am zis: “Domnişoară, uite! Mă ridic în picioare pentru tine să-ţi spun cine sunt”... "Da, e adevărat am fost un clown, am făcut pe nebunul, dar am fost numărul unu mondial şi asta cu zâmbetul pe buze!" Deci se poate să faci performanţă cu zâmbetul pe buze!”, a spus Ilie Năstase.

Amintiri despre antrenamentele de la tenis

”Mă duceam să joc tenis, aveam 5 ani. Mă duceam de acasă, iar în faţa casei era terenul. De fapt, casa era între terenul de tenis şi terenul de fotbal. Mă grăbeam să ajung, la perete jucam, nu jucam pe teren. Am fugit repede şi era o livadă de pruni acolo, am alunecat şi am căzut. Şi acum am semnul. Am intrat într-un ciot de pom şi mi-a rămas piciorul blocat acolo şi mi-a ieşit pe partea cealaltă. Am început să ţip, dar nu venea nimeni. Până la urmă a venit maică-mea.

Nu prea îi interesa pe părinţii mei dacă jucam tenis sau altceva. Mă lăsau să fac ce-mi plăcea, dacă asta mi-a plăcut, m-au lăsat! Bine, că la 12-13 ani a trebuit să aleg între tenis şi fotbal şi antrenorul de la tenis a fost mai înţelept şi mi-a dat o ciocolată mai mare decât ăla de la fotbal. M-a întrebat <> şi eu i-am zis că "nu, vreau una mare". Şi mi-a dat-o pe aia mare”.

Continuarea pe prosport.ro

×
Subiecte în articol: Ilie Nastase tenis
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close