Antena 3 CNN Sport Off Sport INCIDENTE GRAVE la Finala Cupei Italiei. "Poliţia nu a NEGOCIAT cu huliganii începerea partidei"

INCIDENTE GRAVE la Finala Cupei Italiei. "Poliţia nu a NEGOCIAT cu huliganii începerea partidei"

INCIDENTE GRAVE la Finala Cupei Italiei. "Poliţia nu a NEGOCIAT cu huliganii începerea partidei"
Sursa foto: Foto: ANSA
05 Mai 2014   •   17:05

Poliţia italiană nu a negociat cu huliganii din fotbal startul partidei de sâmbătă seara, dintre Napoli şi Fiorentina, când s-a disputat finala Cupei Italiei, a declarat, luni, ministrul de Interne, Angelino Alfano.

Meciul a început cu o întârziere de 40 de minute, ca urmare a violenţelor din tribune şi a celor de pe stradă, care au dus la împuşcarea a trei fani napoletani.

"Statul este aici, este puternic şi nu face niciun fel de înţelegeri cu fanii extremişti", a spus Alfano.

Violenţele de sâmbăta seara, înregistrate în jurul stadionului Olimpic din Roma, sunt printre cele mai grave din ultimii ani petrecute în campionatul din peninsulă. Furioşi de cele întâmplate pe străzi, fanii napoletani au aruncat cu torţe şi petarde pe pista stadionului, un pompier fiind rănit de obiectele aruncate din peluză.
Spiritele s-au mai calmat după ce Marek Hamsik şi oficialii clubului din Napoli au mers să vorbească cu liderul suporterilor din peluză, Gennaro de Tommaso (foto) , cunoscut sub porecla Genny `a Carogna` (Hoitul). Toată "negocierea" s-a desfăşurat sub privirile mirate ale miilor de spectatori prezenţi în tribune, printre care s-a aflat şi premierul italian, Matteo Renzi.

După câteva schimburi de replici, De Tommaso, ale cărui legături cu mafia camorraneză sunt de notorietate, s-a urcat pe gardul despărţitor, şi-a ridicat braţele tatuate şi a reuşit să pună capăt haosului din peluză.
De Tommaso purta un tricou pe care era imprimat un mesaj de susţinere pentu un ultras condamnat pentru uciderea unui poliţist.

Ministrul de Interne italian a negat vehement informaţiie care susţineau că poliţiştii şi oficialii napoletani i-au cerut permisiunea lui De Tommaso pentru a începe partida, deşi imaginile surprinse de camerele tv vorbeau de la sine.

Fanii din Napoli au fost implicaţi într-o altercaţie violentă, la 3 km de stadion, cu un grup de suporteri rivali, dar nu ai Fiorentinei, aşa cum se bănuia iniţial, ci cu cei ai Romei, fiind cunoscută adversitatea dusă la extreme a celor două tifosseri.
Potrivit autorităţilor locale, şeful ultraşilor AS Roma, Daniele De Santis, de 48 de ani, este bănuit că a tras 6 focuri de armă în timpul incidentelor, rănind trei fani napoletani, unul dintre ei fiind în stare critică.

Finala Cupei Italiei s-a disputat sâmbătă seara, Napoli adjudecându-şi trofeul după ce a învins Fiorentina cu 3-1.

 

×
Subiecte în articol: fiorentina AS Roma ultrasi Matteo Renzi
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close