Antena 3 Sport Off Sport Ion Țiriac: "Nu sunt de acord cu egalitatea premiilor pentru baieți și fete în tenis"

Ion Țiriac: "Nu sunt de acord cu egalitatea premiilor pentru baieți și fete în tenis"

05 Iun 2017   •   15:14
Ion Țiriac: "Nu sunt de acord cu egalitatea premiilor pentru baieți și fete în tenis"
Sursa foto: Foto: Agerpres.ro

Ion Țiriac, organizatorul turneului de la Madrid, a afirmat, în urma unui interviu pentru Le Monde, că nu este de acord cu egalitatea premiilor în competițiile masculine și feminine din tenis. Potrivit News.ro, acesta a subliniat că tenisul este o afacere, ce nu trebuie confundată cu drepturile omului.

"Nu trebuie să confundăm afacerea cu drepturile omului. Tenisul este o afacere. În ziua în care tenisul feminin va aduce mai mult ca tenisul masculin, atunci jucătoarele vor merita mai mult ca jucătorii. Dar atât timp cât nu este cazul, îi înțeleg pe jucătorii care spun că nu este corect ca tenisul feminin să fie finanțat cu bani din tenisul masculin. Unii vin și îmi spun: Prea puțini o spun public, deși cei mai mulți gândesc acest lucru. Egalitatea premiilor barbați - femei, pentru mine, nu este un procedeu echitabil. La Grand Slam-uri pot înțelege că vor egalitate, pentru ca asta aduce mulți bani. Dar la turnee mixte precum Madrid, Miami sau Indian Wells, nu sunt de acord. În ziua în care vor aduce din punct de vedere economic la fel de mult ca bărbații, atunci le voi da și mai mulți bani decât bărbaților pentru grațiozitatea și feminitatea lor", a declarat Ion Țiriac.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close