x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

JOGA DRONITO! Cupa Confederaţiilor va fi supravegheată din aer de două drone

de G.C.P   •   29 Mai 2013   •   13:46
JOGA DRONITO! Cupa Confederaţiilor va fi supravegheată din aer de două drone 479
Brazilia va dispune două drone deasupra stadioanelor din Rio de Janeiro şi capitala Brasil, pe parcursul desfăşurării ceremoniilor de deschidere şi închidere a Cupei Confederaţiilor, de luna viitoare, au anunţat oficiali ai Forţelor Aeriene.

"Vom folosi dronele pentru supravegherea stadioanelor fără a afecta traficul aerian, care oricum va fi restricţionat în perioada 15 - 30 iunie, pe timpul desfăşurării turneului de fotbal", a declarat pentru G1 news Mario Luis da Silva Jordao, coordonatorul centrului operaţional aerian.

Dronele sunt de producţie israeliană (Elbit Hermes) şi vor zbura la o altitudine cuprinsă între 2000 şi 5000 de metri, relatează AFP.

Aparatele telecomandate sunt dotate cu camere, radare şi senzori pentru a monitoriza zonele vizate, mişcarea maselor de spectatori şi circulaţia rutieră.

"Dronele care vor survola stadionele nu reprezintă niciun pericol pentru specatatorii din tribune. Ele nu vor fi mereu poziţionate deasupra mulţimii, dar vor fi în proximitate şi vor obţine imaginile care ne interesează, la o calitate excelentă", a spus Col. Donald Gramkow, comandantul escadrilei Horus, care operează aceste aeronave.
sati