Antena 3 CNN Sport Off Sport JOGA DRONITO! Cupa Confederaţiilor va fi supravegheată din aer de două drone

JOGA DRONITO! Cupa Confederaţiilor va fi supravegheată din aer de două drone

JOGA DRONITO! Cupa Confederaţiilor va fi supravegheată din aer de două drone
29 Mai 2013   •   13:46

Brazilia va dispune două drone deasupra stadioanelor din Rio de Janeiro şi capitala Brasil, pe parcursul desfăşurării ceremoniilor de deschidere şi închidere a Cupei Confederaţiilor, de luna viitoare, au anunţat oficiali ai Forţelor Aeriene.

"Vom folosi dronele pentru supravegherea stadioanelor fără a afecta traficul aerian, care oricum va fi restricţionat în perioada 15 - 30 iunie, pe timpul desfăşurării turneului de fotbal", a declarat pentru G1 news Mario Luis da Silva Jordao, coordonatorul centrului operaţional aerian.

Dronele sunt de producţie israeliană (Elbit Hermes) şi vor zbura la o altitudine cuprinsă între 2000 şi 5000 de metri, relatează AFP.

Aparatele telecomandate sunt dotate cu camere, radare şi senzori pentru a monitoriza zonele vizate, mişcarea maselor de spectatori şi circulaţia rutieră.

"Dronele care vor survola stadionele nu reprezintă niciun pericol pentru specatatorii din tribune. Ele nu vor fi mereu poziţionate deasupra mulţimii, dar vor fi în proximitate şi vor obţine imaginile care ne interesează, la o calitate excelentă", a spus Col. Donald Gramkow, comandantul escadrilei Horus, care operează aceste aeronave.

×
Subiecte în articol: drone Rio de Janeiro cupa confederatiilor
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close