Antena 3 CNN Sport Off Sport Lovitură grea primită de mafia pariurilor. Una dintre cele mai mari reţele din lume, specializată în trucarea meciurilor, a fost DECAPITATĂ

Lovitură grea primită de mafia pariurilor. Una dintre cele mai mari reţele din lume, specializată în trucarea meciurilor, a fost DECAPITATĂ

Lovitură grea primită de mafia pariurilor. Una dintre cele mai mari reţele din lume, specializată în trucarea meciurilor, a fost DECAPITATĂ
de M.C.    |    19 Sep 2013   •   10:35

Poliţia din Singapore a reţinut un grup de 14 persoane, despre care se crede că ar fi implicate în trucarea a sute de meciuri de fotbal.

12 bărbaţi şi 2 femei au fost prinşi în urma mai multor descinderi, scrie BBC. Printre cei prinşi s-ar afla şi "creierul" operaţiunii, însă oamenii legii nu au făcut publice numele celor reţinuţi.

În total este vorba despre 680 de meciuri suspecte, 380 dintre ele din Europa, între 2008 şi 2011. Sunt vizate şi întâlniri din preliminariile Cupei Mondiale, dar şi din Liga Campionilor.

Investigatorii europeni afirmă că persoanele din Singapore au ajuns până la jucători, arbitri şi oficiali din toate colţurile lumii.
Şapte dintre suspecţi vor fi eliberaţi pe cauţiune, în timp ce restul vor rămâne în custodia autorităţilor, pentru investigaţii suplimentare.

"Persoanele arestare sunt investigate pentru infracţiuni legate de trucarea unor meciuri şi implicarea lor în activităţi legate de crimă organizată" se arată într-un comunicat al Poliţiei din Singapore.

Secretarul General al Interpolului, Ronald K. Noble, a afirmat: "Autorităţile din Singapore au făcut un pas important în destructurarea unei reţele internaţionale specializată în trucarea de meciuri, prin arestarea principalilor suspecţi în acest caz, inclusiv a celui care dirija operaţiunile".

×
Subiecte în articol: singapore
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close