Antena 3 CNN Sport Off Sport Maratonul de la New York nu a fost anulat, în ciuda pagubelor produse de Sandy

Maratonul de la New York nu a fost anulat, în ciuda pagubelor produse de Sandy

Maratonul de la New York nu a fost anulat, în ciuda pagubelor produse de Sandy
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.T.    |    02 Noi 2012   •   16:23

Cea de-a 43-a ediţie a tradiţionalului maraton de la New York se va desfăşura în acest weekend, aşa cum era programat, în ciuda pagubelor produse de uraganul Sandy, anunţă BBC News.

Iniţial, 47.000 de oameni erau aşteptaţi la startul cursei, care se va da duminică în Staten Island, însă nu se ştie câţi vor mai fi prezenţi, în urma tragediei care a lovit coasta de est a Statelor Unite.

Mary Wittenberg, cea care se ocupă de organizarea cursei, susţine că desfăşurarea maratonului va arăta „vitalitatea şi spiritul oraşului New York”.

Organizatorii au prelungit programul de înscriere al celor dornici să concureze într-una dintre cele mai importante curse ale lumii şi au lansat un apel pentru cooptarea unor voluntari suplimentari.

„Am ajustat planurile pentru ziua maratonului, din cauza impactului uraganului. În orice caz, lucrăm pentru a ne asigura că planurile noastre nu vor afecta eforturile de redresare”, a precizat un purtător de cuvând al organizatorilor.

Ceremonia de deschidere, care includea şi o paradă a naţiunilor participante în Central Park şi un spectaculos foc de artificii, a fost în schimb anulată.

×
Subiecte în articol: uraganul sandy New York dezastru
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close