Antena 3 CNN Sport Off Sport Marii campioni ai boxului, uitaţi de organizatorii meciului lui Lucian Bute

Marii campioni ai boxului, uitaţi de organizatorii meciului lui Lucian Bute

Marii campioni ai boxului, uitaţi de organizatorii meciului lui Lucian Bute
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Iul 2011   •   23:21

Meciul de sâmbătă al lui Lucian Bute a transformat Partidul Democrat Liberal într-o casă de bilete. Orice membru de frunte al partidului pare că are porţile deschise la gala de sâmbătă. Ministerul condus de Elena Udrea, de altfel promotorul acestei gale, împarte bilete în stânga şi în dreapta, membru de partid să fii.

Printre cei care nu au fost invitaţi la gala de box de sâmbătă seara se numără mari campioni, legende ale boxului românesc, care, la fel ca şi până acum au fost uitaţi sau ignoraţi de autorităţi.

Mircea Dobrescu, multiplu campion naţional, a participat la trei olimpiade consecutive, reprezentând România. În 1956 a urcat pe a doua treaptă a podiumului la Jocurile Olimpice de la Melbourne. Într-o intervenţie telefonică la Sinteza Zilei, fostul mare campion i-a transmis încurajări şi sfaturi utile lui Lucian Bute.

 


Leonard Doroftei, un alt mare campion care nu a fost invitat la cea mai importantă gală de box organizată în România în ultimii ani, nu a dorit să comenteze motivele pentru care organizatorii au decis să îl lase în afara galei.  "Moşul" a glumit spunând că nu are nevoie de bilet pentru a participa la o gală de box, dar a decis să îşi petreacă timpul în familie.

"Încerc să fiu vesel, să fiu degajat, dar este dureros" a spus fostul campion mondial, referindu-se la faptul că oamenii care au reprezentat România în lume au fost uitaţi de cei care iau deciziile.
 


Vasile Tiţă are 82 de ani şi este cel mai în varsta boxer român. La Helsinki, în 1952, a ajuns pe podiumul olimpic şi a fost la un pas să urce pe cea mai înaltă treaptă. L-a învins în finala americanul Floyd Patterson. Ar fi vrut să îl încurajeze pe Bute din sală, dar nimeni nu s-a gândit să îi ofere o invitaţie.

Antena 3 le-a oferit celor trei mari campioni şansa de a participa la cea mai importantă gală de box organizată în România în ultimii ani.
 



×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close