Antena 3 CNN Sport Off Sport Medvedev, mai dur decât Mitică de la Ligă. Huliganii ruşi ar putea fi interzişi PE VIAŢĂ

Medvedev, mai dur decât Mitică de la Ligă. Huliganii ruşi ar putea fi interzişi PE VIAŢĂ

Medvedev, mai dur decât Mitică de la Ligă. Huliganii ruşi ar putea fi interzişi PE VIAŢĂ
26 Noi 2012   •   13:54

Huliganilor ruşi le-ar putea fi interzis pe viaţă să mai participe la vreo competiţie sportivă, în noua lege de reglementare a pedepselor din acest domeniu.

Legea prevede mărirea pedeselor pentru faptele din jurul manifestărilor sportive şi va fi înaintată Dumei de Stat, a declarat vicepremierul rus, Dmitry Kozak.

Însuşi primul ministru, Dmitry Medvedev, s-a exprimat în această privinţă, într-o întâlnire avută cu Kozak, sugerându-i acestuia să caute soluţii legislative pentru interzicerea definitivă a celor mai periculoşi huligani ruşi.

Problema huliganilor din Rusia a reapărut în atenţia publică la începutul acestei luni, atunci când portarul formaţiei Dinamo Moscova a fost lovit de o petaradă aruncată din peluza suporterilor oaspeţi, ai echipe Zenit St. Petersburg.

Rusia se pregăteşte să găzduiască Jocurile Universitare, Jocurile Olimpice din 2014 şi Campionatul Mondial de Fotbal din 2018.
Potrivit premierului rus, toate aceste competiţii sunt motive de înăsprire a pedepselor pentru cei care comit acte violente în preajma unor evenimente sportive.

"Avem nevoie de măsuri legale potrivite, care să fie suficient de dure, pentru aplicarea lor împotriva celor care vin la un meci cu comportament huliganic şi extrem de dure, pentru cei care comit infracţiuni grave în tribune sau în afara arenelor sportive", a spus Medvedev.

×
Subiecte în articol: huligani
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close