Antena 3 Sport Off Sport Oscar Pistorius condamnat pentru crimă. Curtea de apel i-a schimbat sentința

Oscar Pistorius condamnat pentru crimă. Curtea de apel i-a schimbat sentința

03 Dec 2015   •   11:04
Oscar Pistorius condamnat pentru crimă. Curtea de apel i-a schimbat sentința

Înalta curte de apel a Africii de Sud i-a scimbat condamnarea lui Oscar Pistorius în crimă.

Pistorius poate fi condamnat acum la cel puțin 15 ani de închisoare, după ce și-a ucis soția de VAlentine's Day în 2013.

Anul trecut un judecător l-a condamant pe fostul campion olimpic și paralimpic la 5 ani de închisoare pentru ucidere din culpă, însă procurorii au cerut ca acesta să fie condamnat pentru crimă după ce a tras patru focuri de armă printr-o ușă închisă. 

Curtea Supremă de Apel din Bloemfontein a admis apelul procurorilor, judecătorul Eric Leach spunând că decizia originală a fost greșită, un punct de vedere cu care toți cei cinci judecători ai curții de apel au fost de acord. Aceștia au fost de acord cu punctul de vedere al procurorilor care au susținut că acțiunile lui Pistorius erau pe cale să ucidă persoana aflată după ușă, indiferent cine era aceea.

Atletul a ieșit pe cauțiune în octombrie și urma să își ispășească pedeapsa în arest la domiciliu, însă acum trebuie să se reîntoarcă la tribunal pentru a primi o nouă pedeapsă. 

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close