Antena 3 CNN Sport Off Sport Panică în toate loturile naţionale de lupte ale României, după moartea unui maseur infectat cu SIDA. ”Îmi este frică!”

Panică în toate loturile naţionale de lupte ale României, după moartea unui maseur infectat cu SIDA. ”Îmi este frică!”

Panică în toate loturile naţionale de lupte ale României, după moartea unui maseur infectat cu SIDA. ”Îmi este frică!”
Sursa foto: Foto: Facebook
09 Sep 2016   •   08:16

Panică în toate loturile naţionale de lupte ale României. Un maseur care a decedat înainte de Jocurile Olimpice ar fi fost bolnav de SIDA. Peste 120 de sportivi din loturile naţionale de cadeţi, juniori şi seniori trebuie să-şi facă testul HIV, din cauză că au fost masaţi după ce s-au rănit la antrenamente.

În plus, maseurul ar fi întreținut relații sexuale cu sportive din lotul național, scrie libertatea.ro.

Chiar înainte de plecarea la Olimpiada de la Rio, maseurul Cosmin Nițescu a fost găsit leşinat în camera din cantonamentul de la Poiana Brașov, de către medicul loturilor naționale de lupte. A fost dus la un spital din Brașov, unde a decedat după câteva zile.

O sportivă participantă la Jocurile olimpice le-a alarmat pe colegele de la clubul din Sfântu Gheorghe, după ce a aflat că bărbatul a murit de SIDA.

”M-am dus la spitalul din Brașov în care a murit Cosmin și l-am întrebat direct pe un medic dacă maseurul a murit de meningită sau de SIDA. Mi s-a spus că a avut HIV pozitiv, adică SIDA, dar că nu-mi poate arăta actele. (...) Noi, la lupte, mereu avem răni. De la forță, de la… Uneori, avem sânge pe corp. O dată, acum un an, Cosmin avea răni la degete. Mi-a zis că nu-mi face masaj. Eu am insistat. Ce rău îmi pare de acel moment! De ce oi fi insistat? Marți, am făcut testul HIV, iar miercuri trebuia să iau rezultatul! Nu m-am dus să-l iau, îmi este frică!”, a spus sportiva.

Luptătorii se rănesc des la antrenamente, iar acum sunt speriaţi că maseurul ar fi putut sângera în timp ce le făcea masaj.

”Se spune că s-ar fi culcat cu anumite sportive. Nu pot să spun dacă e adevărat sau nu. (...) Cosmin activa la trei loturi: de cadeți, de juniori și de seniori. Și la lupte libere, dar și la lupte greco-romane. Vă dați seama? Peste 120 de sportivi! Copii începând de la 14-15 ani până la adulți. Plus antrenori. Tuturor le-a făcut masaj”, a mai spus sportiva.

Biroul federal al Federaţiei Române de Lupte a trimis o petiţie către Ministerul Tineretului şi Sportului, prin care cer demiterea secretarului general al FRL, Alin Grigore, căruia îi reproşează ”angajarea lui Niţescu Cosmin ca maseur, la loturile de lupte, fără să solicite adeverinţa medicală la angajare, conform legii”.

Secretarul general al Federaţiei Române de Lupte a declarat pentru libertatea.ro că pe certificatul de deces al lui Cosmin Nițescu nu scrie nimic despre HIV. El spune că a făcut o solicitare la spitalul din Brașov pentru a afla dacă masseurul era infectat, dar nu a primit încă niciun răspuns.

×
Subiecte în articol: SIDA
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close