Antena 3 CNN Sport Off Sport Poliția anchetează suspiciuni de corupție la ultimul meci al echipei lui Mircea Rednic

Poliția anchetează suspiciuni de corupție la ultimul meci al echipei lui Mircea Rednic

Poliția anchetează suspiciuni de corupție la ultimul meci al echipei lui Mircea Rednic
17 Mar 2017   •   15:56

Poliţia belgiană anchetează suspiciunile de corupţie legate de ultimul meci al echipei antrenate de Rednic, Excel Mouscron, care a izbutit, graţie victoriei pe terenul lui Kortrijk (2-0), să se menţină in extremis în prima divizie a campionatului de fotbal al Belgiei, informează cotidianul Le Soir. 

Agenţi ai poliţiei federale au percheziţionat joi sediul clubului Kortrijk, în legătură cu suspiciunile că meciul ar fi fost aranjat. 

Duminică, în ultima etapă a sezonului regulat, Kortrijk a cedat acasă în faţa lui Mouscron, care s-a salvat în dauna lui Westerlo, ce a încheiat pe ultimul loc. Un autogol al lui Kovacevic şi o apărare nesigură a gazdelor au permis echipei antrenate de Rednic să rămână în elită. Managerul lui Westerlo, Herman Wijnants, a estimat că rezultatul partidei de la Kortrijk este suspect. 

Agenţi ai celulei "Fraudă şi Fotbal" ai poliţiei federale au discutat joi cu fotbaliştii şi oficialii lui Kortrijk, în legătură cu anumite faze ale meciului. 

Mouscron s-a menţinut în primul eşalon după ce duminică a învins-o pe Kortrijk, iar Westerlo a fost surclasată acasă de Genk cu 4-0, în ultima etapă a sezonului regulat. Echipa lui Rednic, la care sunt legitimaţi doi foşti jucători din Liga I, românul Cristian Manea şi lituanianul Deivydas Matulevicius, a terminat pe locul 15, penultimul, la un punct deasupra lui Westerlo. 

Mouscron a câştigat ultimele sale două întâlniri din sezonul regulat, în timp ce Westerlo a obţinut un singur punct. 

După informaţiile despre ancheta poliţiei, Mouscron a reacţionat prin managerul clubului, Juri Selak. 

"Sunt scandalizat. Astea sunt cu adevărat nişte prostii. Anchetatorii pot răscoli dacă vor toate birourile de la Kortrijk şi Mouscron, pot să verifice toate telefoanele, nu vor găsi nicio urmă din ceea ce s-a spus. Dacă începem aşa, ne putem uita la toate celelalte meciuri. Ia te uită, Westerlo care bate cu 3-2 pe terenul lui Anderlecht, e normal?", a spus Selak, citat de cotidianul La Derniere Heure. 

Nu este prima oară când clubul său este ţinta unor atacuri venite din partea flamandă a Belgiei. În ultimele două sezoane, Mouscron a avut de fiecare dată probleme cu licenţa, acordarea acesteia fiind de fiecare dată contestată de concurenţii direcţi în lupta pentru evitarea retrogradării. 

Menţinerea lui Mouscron nu este bine văzută de cealaltă parte a frontierei lingvistice, notează site-ul walfoot.be. 

Conducerea lui Mouscron a reacţionat vineri printr-un comunicat în care afirmă că este "şocată de insinuările apărute în presă (...) şi neagă oficial orice implicare". 

"Dacă este nevoie, clubul va coopera cu orice anchetă", se mai spune, printre altele, în comunicat. 

×
Subiecte în articol: coruptie Mircea Rednic
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close