Antena 3 CNN Sport Off Sport Poliţia olandeză a arestat un al patrulea suspect în cazul arbitrului mort la începutul acestei săptămâni

Poliţia olandeză a arestat un al patrulea suspect în cazul arbitrului mort la începutul acestei săptămâni

Poliţia olandeză a arestat un al patrulea suspect în cazul arbitrului mort la începutul acestei săptămâni
de M.T.    |    07 Dec 2012   •   14:13

Poliţia olandeză a anunţat că a arestat un alt adolescent despre care se crede că a fost implicat în incidentul de la un meci de amatori soldat cu moartea arbitrului Richard Nieuwenhuizen.

Băiatul de 16 ani reţinut se alătură astfel grupului de trei suspecţi, cu vârste de 15 şi 16 ani, care fuseseră deja arestaţi după decesul de luni al arbitrului.

Potrivit AFP, poliţia a interogat 10 martori până în prezent şi nu este exclus ca în zilele următoare să aibă loc şi alte arestări.

De asemenea, anchetatorii au făcut apel către cei care s-au aflat pe stadion la momentul incidentului şi care au filmat sau fotografiat scena să depună mărturie.

Adolescenţii consideraţi suspecţi în acest caz sunt deţinuţi într-o locaţie secretă, fiind acuzaţi de omor prin imprudenţă şi violenţă publică.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi adolescenţi de 15 ani vor efectua o pedepasă de cel mult un an într-o închisoare pentru minori.

Ceilalţi doi suspecţi, în vârstă de 16 ani, vor primi o pedepasă de cel mult 2 ani dacă vor fi găsiţi vinovaţi. Există însă şi posibilitatea ca ei să fie judecaţi ca adulţi, caz în care riscă condamnări mai severe.

Richard Nieuwenhuizen de 41 de ani a murit luni la spital, după ce a fost bătut la finalul meciului de amatori dintre Buitenboys Almere şi Nieuw Sloten Amsterdam.

Agresorii erau jucători ai echipei din Amsterdam, care, în urma incidentului, au anunţat că se retrag din orice competiţie.

Moartea lui Nieuwenhuizen a determinat federaţia olandeză să anuleze toate cele 33.000 de meciuri de amatori care sunt programate în weekend, în timp ce în competiţiile profesioniste se va ţine un minut de reculegere, iar jucătorii vor purta banderole negre.

×
Subiecte în articol: Olanda suspecţi
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close