Antena 3 CNN Sport Off Sport România, spaima străinilor: Mai mulţi baschetbalişti refuză să mai joace la echipa CSS Giurgiu

România, spaima străinilor: Mai mulţi baschetbalişti refuză să mai joace la echipa CSS Giurgiu

România, spaima străinilor: Mai mulţi baschetbalişti refuză să mai joace la echipa CSS Giurgiu
Sursa foto: Foto: free-extras.com
11 Oct 2011   •   12:15

Mai mulţi baschetbalişti străini nu mai sunt lăsaţi de familii să joace la echipa CSS Giurgiu. Este vorba de cinci jucători americani şi un sârb. Declaraţia a fost făcută de primarul oraşului Giurgiu, Lucian Iliescu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Baschetabaliştii străini sunt speriaţi, nu se mai simt în siguranţă după ceea ce s-a întâmplat cu tânărul sportiv american la Giurgiu. Familiile lor sunt speriate şi îi cheamă acasă, cazul fiind mediatizat în toată presa internaţională.

Antrenorul şi unul dintre jucătorii americani de la CSS Giurgiu au cerut deja să înceapî demersurile pentru încetarea contractelor cu echipa de baschet din oraş. Alţi jucători au anunţat şi ei că vor să plece din România după moartea baschetbalistului Chauncey Hardy.

Primarul din Giurgiu spune că a stat deja de vorbă cu sportivii care vor să plece şi că va încerca să îi convingă să rămână. Primarul cere ajutor Ministerului de Interne şi Ministerului Justiţiei să ia măsuri pentru a demonstra că România nu e o ţară de speriat pentru străini.

 


Securitatea la meciurile de baschet va fi sporită în următoarea perioadă, a anunţat preşedintele Federaţiei Române de Baschet.

Jucătorii  pot pleca din România numai după ce echipa din Giurgiu reziliează contractele şi primesc acordul Federaţiei Române de Baschet.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu, a declarat că trupul baschetbalistului american Hardy Chauncey va mai fi ţinut în ţară cel mult trei zile până la repatriere, urmând ca sicriul să fie depus la Arena de baschet a Federaţiei.

Potrivit primarului, Ambasada Americii a pus la dispoziţie o firmă care să se ocupe de "problemele repatrierii". El a menţionat cã trupul baschetbalistului va mai fi ţinut în ţarã pânã la trei zile şi că autorităţile au luat legătura cu familia sportivului.

Baschetbalistul Chauncey Hardy, în vârstă de 23 de ani, a ajuns în comă la spital, duminică noapte, după ce a fost lovit în zona capului. Sportivul a suferit două atacuri de cord şi a murit la o jumătate de oră după ce a ieşit din operaţie.

×
Subiecte în articol: Chauncey Hardy deces România familie
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close