Antena 3 CNN Sport Off Sport Rusia face apel la respectarea unui armistiţiu olimpic

Rusia face apel la respectarea unui armistiţiu olimpic

Rusia face apel la respectarea unui armistiţiu olimpic
de M.T.    |    06 Feb 2014   •   14:21

Rusia le cere tuturor beligeranţilor angajaţi în conflicte armate din întreaga lume, în special în Siria, să respecte un armistiţiu în timpul Jocurilor Olimpice şi paralimpice de la Soci, se arată într-un comunicat al Ministerului rus de Externe, informează RIA Novosti, citată de Mediafax.

„În calitate de organizatoare a Jocurilor Olimpice de iarnă, Rusia le cere cu insistenţă beligeranţilor din toate conflictele să respecte armistiţiul olimpic. Apelul nostru este înainte de toate adresat părţilor conflictului din Siria, care are un impact destabilizator nu numai în interiorul acestei ţări, ci şi în toată regiunea”, menţionează documentul.

Ministerul rus a amintit că acest demers este conform cu rezoluţia Adunării Generale a ONU 68/9, adoptată la 6 noiembrie 2013 la iniţiativa Moscovei, care cere construirea unei lumi paşnice şi mai bune graţie sportului şi idealului olimpic.

Necesitatea de a respecta armistiţiul olimpic face obiectul unui apel al secretarului general al ONU, Ban Ki-moon.

Rezoluţia care face apel la un armistiţiu olimpic este adoptată la fiecare doi ani înaintea Jocurilor Olimpice, un eveniment sportiv de anvengură planetară.

Ca orice altă rezoluţie a Adunării Generale a ONU, ea are caracter de recomandare.

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close