Antena 3 CNN Sport Off Sport S-au găsit primele resturi ale avionului în care se afla fotbalistul Emiliano Sala

S-au găsit primele resturi ale avionului în care se afla fotbalistul Emiliano Sala

S-au găsit primele resturi ale avionului în care se afla fotbalistul Emiliano Sala
Sursa foto: foto: captura Youtube
30 Ian 2019   •   18:28

Anchetatorii britanici au anunţat miercuri că resturile a două scaune găsite pe o plajă franceză provin "probabil" de la avionul care-i transporta pe fotbalistul argentinian Emiliano Sala şi pe pilot, avion ce a dispărut luni, 21 ianuarie, deasupra Canalului Mânecii, relatează AFP.

"După un examen preliminar, noi am conchis că este probabil ca pernele să provină de la avionul dispărut", a anunţat biroul de anchetă în cazul accidentelor aeriene, Air Accident Investigation Branch (AAIB), într-un comunicat.

Resturile au fost găsite pe o plajă din localitatea Surtainville, în departementul Manche (nord-vest). Biroul de Anchete şi Analize (BEA), autoritatea responsabilă de securitatea aviaţiei civile în Franţa, a transmis luni aceste informaţii AAIB.

AAIB a anunţat de asemenea că vrea să efectueze căutări subacvatice, cu un sonar cu baleiaj lateral, pentru a găsi epava avionului într-o zonă de circa 13 kilometri pătraţi. "Noi am însărcinat o navă de control specializată să sondeze fundul mării pentru a încerca să localizeze şi să identifice eventuale resturi ale avionului", au precizat anchetatorii.

Această misiune de căutare urmează să înceapă "la sfârşitul săptămânii" şi va dura "până la trei zile".

În condiţiile în care apropiaţii lui Emiliano Sala au început căutări private, după oprirea operaţiunilor de căutare, AAIB a explicat că este "în strânsă legătură cu persoanele implicate" pentru "maximizarea şanselor de a găsi epava".

Operaţiunile de căutare, coordonate de poliţia din insula Guernsey, au fost întrerupte joi după-amiază, poliţia considerând că şansele de supravieţuire a jucătorului şi a pilotului David Ibbotson sunt "infime". Poliţia mobilizase trei avioane, cinci elicoptere şi două nave.

Atacantul argentinian în vârstă de 28 de ani, autor a 12 goluri în prima jumătate a sezonului din Ligue 1 pentru Nantes, tocmai se transferase recent la Cardiff City în schimbul unei sume record pentru un club galez, estimată de presă la 17 milioane euro.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close