Antena 3 CNN Sport Off Sport Un nou scandal în fotbalul internațional. Președintele FIFA va fi audiat de Comisia de Etică

Un nou scandal în fotbalul internațional. Președintele FIFA va fi audiat de Comisia de Etică

Un nou scandal în fotbalul internațional. Președintele FIFA va fi audiat de Comisia de Etică
14 Iul 2016   •   23:36

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, va fi audiat de Comisia de Etică a forului internaţional după ce au apărut informaţii potrivit cărora Infantino a încălcat codul de etică al instituţiei, notează BBC.

Audierea vine ca urmare a publicării unor documente clasificate ale FIFA în presa germană. Infantino este acuzat că a folosit avioane private în timpul unor vizite în Rusia şi Qatar, gazdele Campionatelor Mondiale din 2018 şi 2022, ridicând semne de întrebare asupra unui posibil conflict de interese. FIFA îi luase bilete lui Infantino la o cursă de linie spre Moscova, dar programul a fost modificat. Infantino şi staff-ul lui au călătorit în cele din urmă cu un avion privat pus la dispoziţie de către ruşi, iar cei din Qatar au organizat zborul retur în Elveţia.

Documentele interne divulgate în presă prezintă unele costuri detaliate autorizate de către preşedintele FIFA: peste 10.000 de euro pentru saltele de la casa lui Infantino, 8.000 de euro pentru un aparat de fitness "stepper", 1.500 de euro pentru un smoching, 800 de euro pentru flori. Totodată, se face referire la faptul că mai multe persoane alese de Infantino în echipa sa nu au trecut testele standard de eligibilitate, printre care se află şi noul secretar general al FIFA, Fatma Samoura, potrivit BBC.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: scandal FIFA audiere
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close