Antena 3 CNN Sport Off Sport Sepp Blatter ar fi ordonat denigrarea lui Platini

Sepp Blatter ar fi ordonat denigrarea lui Platini

Sepp Blatter ar fi ordonat denigrarea lui Platini
16 Aug 2015   •   18:20

Președintele demisionar al Federației Internaționale de Fotbal, Joseph Blatter, ar fi comandat un articol foarte negativ despre președintele Uniunii Europene de Fotbal, Michel Platini, pe care instanța mondială l-a transmis mai multor redacții de publicații, a anunțat, duminică, jurnalul Die Welt, citat de Agerpres.

Portretul, intitulat "Platini: un schelet în dulap", spune despre președintele UEFA că a fost "unul din cei mai mari magicieni ai balonului pe care l-a văzut Europa vreodată", dar nu "suficient de mare" pentru a fi președintele FIFA dacă privim spre Qatar", a precizat jurnalul german.

"Un text critic la adresa fostului internațional francez nu este de fapt surprinzător", adaugă Die Welt, reamintind că Platini a votat pentru Mondialul din Qatar, iar fiul său a obținut la puțin timp după aceea un loc de muncă.

"Cel mai surprinzător lucru este de a ști cine este în spatele textului: Blatter ar fi comandat personal acest articol pentru a frâna ambițiile lui Platini, fostul său prieten și, mai nou, cel mai bun inamic al său, în perspectiva unei candidaturi la președinția FIFA", continuă Die Welt.

Articolul a fost scris de Thomas Renggli, un colaborator apropiat al lui Blatter, adaugă publicația.

Președintele demisionar al FIFA, Joseph Blatter, a afirmat, sâmbătă, în paginile cotidianului olandez Volksrant, că președintele UEFA, Michel Platini, l-ar fi amenințat cu închisoarea pentru a-l descuraja să candideze la alegerile de la FIFA care s-au desfășurat în luna mai.

Această amenințare voalată ar fi fost făcută de Platini fratelui lui Sepp Blatter, la Zurich, cu câteva ore înainte de votul care a dus la realegerea lui Blatter la conducerea Federației Internaționale de Fotbal. Sepp Blatter a așteptat apoi patru zile pentru a anunțat că demisionează și își pune mandatul în joc, ca reacție la ampla anchetă de corupție lansată de justiția americană și care îi vizează pe mai mulți responsabili ai forului internațional.

Conform AFP, o sursă apropiată lui Michel Platini a calificat sâmbătă aceste afirmații făcute de Blatter drept "poveste regizată". "Este una din ultima serie de tentative de la Zurich pentru a distrage atenția lumii de la adevăratele probleme cu care se confruntă FIFA", a precizat sursa, adăugând că "președintele UEFA nu va da credit acestor minciuni ridicole răspunzându-le".

×
Subiecte în articol: Sepp Blatter Michel Platini FIFA
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close