Simona Halep, la ceas de aniversare. Jucătoarea de tenis împlinește 25 de ani

de G.S.    |    27 Sep 2016   •   12:22
Simona Halep, la ceas de aniversare. Jucătoarea de tenis împlinește 25 de ani

Simona Halep, una dintre cele mai bune jucătoare de tenis din România, împlineşte astăzi 25 de ani! Simona îşi serbează ziua de naştere la Wuhan (China), acolo unde este calificată în optimile de finală ale turneului dotat cu 2,3 milioane de dolari.

Sportiva din Constanţa nu joacă marţi în în turneul de simplu, aşa că nu are posibilitatea să îşi facă vreun cadou pe teren, însă îşi poate înfrumuseţa ziua prin rememorarea celor mai importante succese ale carierei.

Halep a început tenisul de la vârsta de patru ani, mai întâi sub îndrumarea antrenorului Ioan Stan.

La 14 ani, ea a debutat în circuitul ITF şi a ajuns repede între cele mai bune tinere jucătoare din lume.

În 2008, Halep a câştigat turneul de la Roland Garros, la junioare, iar doi ani mai târziu a pătruns în circuitul profesionist.

Cariera ei a intrat pe o pantă constant ascendentă în a doua jumătate a anului 2013, în care a câştigat şase turnee, pe toate suprafeţele. Halep a cunoscut consacrarea în 2014, când a jucat finala de la French Open la senioare şi finala Turneului Campioanelor, la prima participare, pe lângă alte două trofee care i-au intrat în palmares.

Anul 2015 i-a adus primul succes la un Premier Mandatory, sub soarele Californiei, la Indian Wells, competiţie despre care mulţi specialişti afirmă că este al cincilea Grand Slam. Totodată, Halep a încheiat pentru prima dată sezonul pe locul 2 WTA.

 

 

Parteneri
x close