Antena 3 CNN Sport Off Sport Sportivii şi alegerile din SUA: Cristiano Ronaldo ar vota pentru Obama, Jim Courier e fanul lui Romney

Sportivii şi alegerile din SUA: Cristiano Ronaldo ar vota pentru Obama, Jim Courier e fanul lui Romney

Sportivii şi alegerile din SUA: Cristiano Ronaldo ar vota pentru Obama, Jim Courier e fanul lui Romney
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    06 Noi 2012   •   11:09

Alegerile prezidenţiale din Statele Unite nu mai reprezintă de mult doar un eveniment local, întreaga lumea fiind conectată la cursa pentru Casa Albă.

În aşteptarea rezultatelor finale, Barack Obama a primit un ajutor nesperat din partea lui Cristiano Ronaldo, care s-a declarat un mare fan al actualului preşedinte.

„Îmi place felul în care vorbeşte cu oamenii, felul în care comunică şi mi-ar plăcea să-l întâlnesc, pentru că este o persoană onestă”, a declarat Ronaldo pentru CNN.

Starul celor de la Real Madrid nu este singurul fotbalist care îl susţine pe Obama. Luna trecută, fostul coechipier al portughezului la Manchester United, Wayne Rooney, şi-a declarat de asemenea susţinerea pentru acelaşi candidat.

„Am urmărit toate dezbaterile prezidenţiale. Dacă aş fi putut vota, i-aş da votul meu lui Obama”, a scris Rooney pe Twitter, reţea de socializare pe care atacantul englez este urmărit de peste cinci milioane de persoane.

Totuşi, nici Ronaldo, nici Rooney nu au drept de vot, însă Obama se bucură oricum de sprijinul unor importante personalităţi sportive din Statele Unite.

Printre acestea se numără două legende ale baseball-ului, Willie Mays şi Hank Aaron, jucătorul de fotbal american Marques Colston sau baschetbaliştii Carmelo Anthony, Chris Bosh şi Michael Jordan.

De cealaltă parte, şi Mitt Romney se bucură de suportul unor foşti sau actuali sportivi cu nume. Jack Nicklaus, un fost jucător de gol care a câştigat 18 turnee importante de-a lungul carierei, ar putea avea un cuvânt important de spus în convingerea alegătorilor din Ohio, statul în care locuieşte.

De asemenea, candidatul republican îi are de partea sa pe Jim Courier, fost lider mondial ATP, legendarul quarterback al lui Denver Broncos John Elway sau pe Mike Eruzione, căpitanul echipe naţionale de hochei a Statelor Unite care a cucerit o nesperată medalie de aur la Jocurile Olimpice din 1980.


×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close