Antena 3 Sport Off Sport Tragedie în sportul britanic: O mare speranţă a înotului a murit inexplicabil la 16 ani

Tragedie în sportul britanic: O mare speranţă a înotului a murit inexplicabil la 16 ani

de M.T.    |    06 Feb 2013   •   17:32
Tragedie în sportul britanic: O mare speranţă a înotului a murit inexplicabil la 16 ani

Chloe Waddell, o înotătoare de 16 ani din Marea Britanie, a murit inexplicabil duminică dimineaţă, la puţin timp după ce primise un premiu pentru performanţele sale, anunţă Eurosport.

Tânăra sportivă, care locuia în Timperley, în apropiere de Manchester, a fost găsită inconştientă în pat de părinţii săi, care au chemat imediat salvarea şi au încercat să o resusciteze, dar fata a murit înainte de a ajunge la spital.

Chloe era considerată o mare speranţă a echipei de înot a Marii Britanii pentru Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016, fiind deţinătoarea titlului regional la 800 de metri liber şi participând la trialul olimpic din 2012.

Sâmbătă seară, cu câteva ore înainte de tragicul deces, adolescenta participase la o gală în cadrul căreia fusese premiată pentru performanţele sale.

Părinţii fetei au povestit că au luat-o cu maşina de la locul în care s-a desfăşurat evenimentul, iar Chloe a mers la culcare fără a prezenta vreo problemă.

„Suntem devastaţi. Chloe era o fată excepţională, extrem de populară şi avea un zâmbet minunat. Am primit sprijinul prietenilor şi a restului familiei, iar acest lucru ne ajută”, a spus mama sportivei.

Chloe, care împlinise 16 ani în luna decembrie, urma un regim strict de antrenament, trezindu-se în fiecare dimineaţă la ora 4:30, pentru a-şi îndeplini visul de a fi prezentă la Jocurile Olimpice. Ba chiar a renunţat de multe ori la vacanţe, pentru a se pregăti sau a lua parte la competiţii.

„Muncea incredibil de mult. Iubea înotul, era foarte concentrată pe el şi voia să ajungă cât putea de departe. Şi la şcoală se descurca foarte bine, dădea 100% în tot ce făcea. Suntem foarte mândri de ea”, a mai spus doamna Waddell.

De-a lungul scurtei sale cariere, care a adus-o până în echipa de înot a Marii Britanii, Chloe concurase atât în probe de bazin (200, 400 şi 800 de metri), cât şi în cele desfăşurate în ape deschise.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close