Antena 3 CNN Sport Off Sport Ucraina „se pregăteşte” de EURO 2012: Mii de câini, împuşcaţi şi aruncaţi în foc de vii

Ucraina „se pregăteşte” de EURO 2012: Mii de câini, împuşcaţi şi aruncaţi în foc de vii

Ucraina „se pregăteşte” de EURO 2012: Mii de câini, împuşcaţi şi aruncaţi în foc de vii
de M.T.    |    27 Oct 2011   •   16:30

Coorganizatoare a Campionatului European din 2012, Ucraina investeşte masiv în infrastructură pentru a face o impresie frumoasă vara viitoare. La ultima sa vizită la Kiev, când a inspectat arena pe care se va desfăşura finala turneului final, preşedintele UEFA, Michel Platini, a fost extrem de încântat şi a afişat în permanenţă un zâmbet de satisfacţie.

 
Însă în spatele acestor imagini frumoase se ascund lucruri mai puţin plăcute. Autorităţile din Ucraina au decis că organizarea Europeanului de anul viitor reprezintă o bună oportunitate pentru a scăpa de numărul mare de câini vagabonzi din această ţară, însă felul în care fac acest lucru este scandalos.
 
Conform green-report.ro, câinii sunt împuşcaţi în cap şi aruncaţi, apoi, într-un incinerator ambulant, chiar dacă nu sunt morţi.
 
Rezidenţii sunt convinşi că bietele animale sunt încă vii când sunt aruncate în incinerator. Deocamdată, nu avem nicio probă că înainte de a fi împuşcaţi sunt otrăviţi, iar numărul câinilor ucişi în estul Ucrainei, cu ocazia Euro 2012 este de ordinul miilor”, a declarat Oleg Andros, un militant pentru drepturile animalelor, pentru Russia Today.
 
Yury Basyuk, membru al administraţiei locale din oraşul ucrainean Lysychansk, a explicat că toate acest măsuri sunt destinate reducerii „riscului ca oamenii să fie muşcaţi şi, astfel, infectaţi”.
 
Organizaţiile de protecţie a animalelor nu au fost însă impresionate de această explicaţie şi au condamnat vehement practicile folosite în Ucraina.
 
Mai poate fi vorba despre vaccinarea sau sterilizarea acestor animale, singurele mijloace eficace de a regla populaţia de câini ai străzii, când în Ucraina sunt ucise milioane de animale în cele mai sordide condiţii? Poate fi aceasta imaginea unei competiţii sportive de renume internaţional?”, se arată într-un comunicat al organizaţiei 30 de Milioane de Prieteni.
 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close