Antena 3 CNN Sport Off Sport UDMR a luat foc, după ce acest mesaj s-a văzut la TV. "Pentru o cârpă aprinsă îl vreţi arestat"

UDMR a luat foc, după ce acest mesaj s-a văzut la TV. "Pentru o cârpă aprinsă îl vreţi arestat"

UDMR a luat foc, după ce acest mesaj s-a văzut la TV. "Pentru o cârpă aprinsă îl vreţi arestat"
de O.P.    |    28 Mar 2013   •   13:12
"Acum, pentru o carpa aprinsa il vreti arestat, / Dupa ce atatia ani de zile, zambind, ati tolerat, / Terorismul etnic al UDMR ca politica de stat." - acesta a fost unul din zecile de mesaje pe care suporterii români le-au afişat pe stadion la meciul din preliminariile campionatului mondial.

Însă a generat o reacţie imediată a liderilor UDMR, care au trimis imediat următorul mesaj:

”În timpul meciului din preliminariile campionatului mondial, un grup de suporteri români, făcând referire la incendierea drapelului maghiar din 18 martie, au afişat în tribune o inscripţie cu textul: ,,Acum, pentru o cârpa aprinsă îl vreţi arestat, după ce atâţia ani de zile, zâmbind aţi tolerat terorismul etnic al UDMR ca politică de stat”. Prin acest gest suporterii au profanat drapelul maghiar, şi au instigat în mod deschis la ură naţională” a informat secretarul general al UDMR, Kovács Péter.

„Pe lângă denunţul efectuat la procuratură, cu autor necunoscut, UDMR a adresat o cerere Federaţiei Române de Fotbal, prin care solicită conducerii acesteia, ca la fel precum în cazul evenimentului din 18 martie, să ancheteze cele întâmplate în timpul partidei de aseară, şi să adopte măsurile necesare” - a subliniat secretarul general al UDMR.



×
Subiecte în articol: UDMR
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close