Antena 3 CNN Sport Off Sport Ultraşii egipteni au ocupat studiourile TV din apropierea capitalei Cairo

Ultraşii egipteni au ocupat studiourile TV din apropierea capitalei Cairo

Ultraşii egipteni au ocupat studiourile TV din apropierea capitalei Cairo
de M.T.    |    26 Sep 2012   •   11:12

Grupul dur al Ultras Ahlawy, galeria echipei egiptene Al-Ahly, a ocupat studiourile Media Production City, aflate în apropiere de capitala Cairo, deranjat de anumite comentarii făcute de doi prezentatori ai canalului Modern TV.

Cei aproape 1.000 de fani şi-au exprimat furia faţă de Medhat Shalaby şi Ahmed Shobeir, doi prezentatori de televiziune cunoscuţi pentru comentariile lor negative la adresa ultraşilor.

În timpul emisiunilor lor, Shalaby şi Shobeir au avut de mai multe ori o poziţie ostilă faţă de suporterii lui Al-Ahly, pe care i-au prezentat nu o dată ca răufăcători.

Nici unul dintre cei vizaţi de protestul ultraşilor nu se afla în studiourile de la marginea oraşului Cairo, însă emisiunea de marţi a lui Shobeir a fost anulată.

Forţele de securitate au decis să închidă studiourile Modern TV şi pe cel al televiziunii oficiale a clubului Al-Ahly, ambele situate în acelaşi loc, iar fanii furioşi au plecat după câteva ore.

Incidentul a fost într-un fel anunţat încă de luni, atunci când Ultras Ahlawy a lansat un cântec în care mai mulţi prezentatori de televiziune, printre care şi Shalaby şi Shobeir, sunt atacaţi pentru că le lezează imaginea.

În urmă cu câteva zile, un grup al ultraşilor lui Al-Ahly a dat năvală în cantonamentul echipei, unde au fost înregistrate încăierări minore cu unii dintre jucători.

Fanii au atacant recent şi sediul federaţiei egiptene, solicitând ca orice eveniment fotbalistic intern să fie suspendat până cei responsabili de dezastrul din februarie de la Port Said sunt aduşi în faţa justiţiei.

Federaţia egipteană doreşte ca noul sezon intern să înceapă pe 17 octombrie, după ce precedentul a fost anulat din cauza tragediei de la Port Said, atunci când peste 70 de fani ai lui Al-Ahly şi-au pierdut viaţa.

Ultras Ahlawy, un grup de suporteri foarte activ şi bine organizat, a participat la revolta contra preşedintelui Hosni Mubarak de la începutul anului 2011, fiind prezent la manifestaţiile ostile armatei şi poliţiei care au urmat.

×
Subiecte în articol: ultrasi Egipt Cairo protest
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close