Antena 3 CNN Sport Off Sport Un excentric la Phenian: Fostul baschetbalist Dennis Rodman vizitează Coreea de Nord

Un excentric la Phenian: Fostul baschetbalist Dennis Rodman vizitează Coreea de Nord

Un excentric la Phenian: Fostul baschetbalist Dennis Rodman vizitează Coreea de Nord
de M.T.    |    26 Feb 2013   •   12:42

Fostul baschetbalist Dennis Rodman a ajuns marţi la Phenian, capitala Coreei de Nord, acolo unde va filma un documentar, informează AP.

Rodman, ajuns la 51 de ani, a câştigat cinci titluri de campion în NBA şi este cunoscut în special pentru excentricităţile sale.

Fostul jucător de la Detroit Pistons, San Antonio Spurs, Chicago Bulls, Los Angeles Lakers şi Dallas Mavericks nu va călători singur, ci va fi însoţit de trei membri ai Harlem Globetrotters şi de o echipă a VICE media, cea care va realiza documentarul.

VICE este o companie din New York, cunoscută pentru jurnalismul lipsit de respect pe care îl practică şi pentru faptul că a mai filmat în trecut în Coreea de Nord.

Compania de producţie nu a oferit amănunte în privinţa documentarului, mulţumindu-se să dezvăluie că este vorba de un episod dintr-un serial care are ca subiect mai multe ţări ale lumii şi care va putea fi urmărit începând din luna aprilie pe HBO.

Rodman este a doua personalitate americană care vizitează Coreea de Nord în 2013, după ce preşedintele Google, Eric Schmidt, a petrecut câteva zile în ţara comunistă în luna ianuarie

„Într-un moment în care relaţiile dintre Statele Unite şi Coreea de Nord sunt tot mai tensionate, este important să păstrăm deschisă o linie de comunicare culturală, indiferent dacă aceasta este una mai puţin tradiţională”, a declarat Shane Smith, co-fondator al VICE.

În timpul vizitei la Phenian, inedita delegaţie americană va vizita monumentele nord-coreene şi alte obiective pe care gazdele le consideră importante.

Oficialii VICE speră să dezvolte un fel de „diplomaţie sportivă”, prin crearea unei tabere de baschet pentru copii şi prin câteva meciuri împotriva localnicilor, în speranţa că măcar o dată va fi prezent şi Kim Jong Un.

De altfel, liderul nord-coreean este cunoscut ca un mare fan al baschetului din NBA, existând mai multe informaţii că în camera sa din Elveţia, acolo unde a studiat, pozele cu jucători de la Chicago Bulls sau Los Angeles Lakers erau ceva obişnuit.

Relaţiile dintre SUA şi Coreea de Nord continuă să fie foarte reci, mai ales după ce, în urmă cu două săptămâni, Phenianul a efectuat o serie de teste nucleare, eveniment în urma căruia oficialii americani au solicitat sancţiuni mai dure pentru statul comunist.

×
Subiecte în articol: vizita Coreea de Nord phenian documentar
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close